Haberler

Keskin: Başbakan Yeni Bir Yalanı Gündeme Getirdi

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma gecesine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evleri ve apartlarıyla ilgili açıklamaları için, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dışta kaybolan, içte biten saygınlığını ve itibarını koruyabilmek seçimlerde hak etmediği siyasi pirim elde edebilmek için yeni bir yalanı Türkiye'nin gündemine getirdi" dedi.

CHP Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma gecesi Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi. Geceye CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Adnan Keskin'in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Gecede konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleri ve aparatlarla ilgili açıklamalarını eleştirdi. Keskin, "Bir Başbakan bu ülkenin çocuklarına yüzü kızarmadan, vicdanı sızlamadan toplumumuzun hepsini isyan ettirecek bir üslupla nasıl suçlama yapabilir" dedi.

SUÇLADIĞIN HER ÇOCUĞUN ANASI BABASI SENDEN DAHA MUHAFAZAKAR DAHA DÜRÜSTTÜR

Başbakan Erdoğan'ın 11 yıldır bir tane yurt yapmadığını söyleyen Keskin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hangi kanıtla suçlama yapıyorsun. 11 yıldır bir tane yurt yapmadın. 11 yıldır bu çocukların, tarikatların cemaatlerin tutsağı etmeden, vicdanın sızlamadan kentlere alışveriş merkezleri diktin. Ama yoksul Anadolu çocuklarını gittiği üniversite kentlerinde başlarını sokacak, insanca yaşayacak bir tane binayı yükseltmeyeceksin sonra Anadolu çocuklarının bin lira maaş alan, 700 lira asgari ücretle çalışan insanların çocukları beraberce aynı binanın farklı odalarında yaşadılar diye utanmadan çıkıp o insanları suçlayacaksın hangi hakla yapıyorsun bunu Başbakan. O suçladığın ailelerin çocukları senin gibi bir holdinge sırtına dayayarak Amerika'da okutma şansına sahip değildi. Sana sorulduğu zaman 'Remzi Gür çocuklarımın Amerika'da ki masraflarını ödüyor' diyordun. Anadolu'nun soluk benizli insanlarının çocukları nasıl okuyacak? Nerede kalacak? Neyi sundun da hesabını soruyorsun? Üstelikte yalan söylüyorsun doğruları söylemiyorsun. Dışta kaybolan içte biten saygınlığını ve itibarını koruyabilmek seçimlerde hak etmediği siyasi pirim elde edebilmek için yeni bir yalanı Türkiye'nin gündemine getirdi. Recep Tayyip Erdoğan, buradan sesleniyorum. Suçladığın her çocuğun anası babası senden daha muhafazakar daha dürüsttür. Suçladığın her genç kızımız her gencimiz en azından senin çocukların kadar terbiyeli ve namusludur. Onların hiç biri gemiciği gemi filosu yapmadı. Ama senin ocukların daha iktidara geldiğinde gemicik aldı aradan 10 sene geçti gemicik gemi filosu haline geldi. Sen ne anlarsın bu çocukların yaşadığı ızdıraptan."

Adnan Keskin'in sözleri zaman zaman 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganlarıyla kesilirken, tiyatro sanatçısı Ali Düşenkalkar'da Atatürk'ün söylevlerinden bazı bölümler okudu. Gece, sanatçı Oğuz Aksaç'ın söylediği türkülerle devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Adnan Keskin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title