Haberler

Adliyede Tutuklu ve Hükümlü Resim Sergisi Açıldı

İstanbul Kapalı Cezaevinde Bulunan Tutuklu ve Hükümlülerin Resim ve Bakır Levha Üzerine Yaptıkları Çalışmaların İstanbul Adalet Sarayı'nda Sergilenmesine Başlandı.

İstanbul Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin resim ve bakır levha üzerine yaptıkları çalışmaların İstanbul Adalet Sarayı'nda sergilenmesine başlandı.

Adliyenin 2. katındaki koridorda düzenlenen ve resim ile bakır levha üzerine yapılan 118 çalışmanın yer aldığı sergi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile Adalet Komisyonu Başkanı Şefik Mutlu tarafından açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başsavcı Engin, sergide yer alan çalışmaları, İstanbul Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaptığını kaydetti. Engin, şunları söyledi:

''Uzun süreden beri İstanbul cezaevlerimizde uygulamakta bulunduğumuz eğitim faaliyetlerine ek olarak müzik, tiyatro, sinema, resim gibi sanat etkinliklerine de yer veriyoruz ve bunları da çok önemsiyoruz. Bu suretle, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin toplumla ilişkilerinin kesilmemesini, oradaki becerileri, yetenekleriyle topluma tekrar faydalı bireyler olarak dönmelerini amaçlıyoruz. Burada gördüğünüz bu sanat etkinliği de bu amacımızda önemli bir mesafe katettiğimizin bir göstergesi olarak bulunuyor.''

Başsavcı Engin, yapılan çalışmaları takdir ve beğeniyle izlediklerini ve devamını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title