Haberler

Adliyede Atatürk Sergisi

Eskişehirli Emekli Memur Ali Ekber Kapıkıran, 49'uncu Atatürk Fotoğrafları Sergisini Adliye Binasında Açtı. Sergiyi Gezen 82 Yaşındaki Saime Uğur ile Kardeşi, 80 Yaşındaki İ Şerafettin Uğur, Çok Duygulandıklarını Söyledi.

Eskişehirli emekli memur Ali Ekber Kapıkıran, 49`uncu Atatürk Fotoğrafları sergisini Adliye binasında açtı. Sergiyi gezen 82 yaşındaki Saime Uğur ile kardeşi, 80 yaşındaki i Şerafettin Uğur, çok duygulandıklarını söyledi.

Adliye binasında `Atatürk Fotoğrafları` sergisi törenle açıldı. Törene Vali Kadir Çalışıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kenan Dağaşan, Emniyet Müdürü Savaş Yücel ile çok sayıda kişi katıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kütüphanesi`nde memur olarak çalışan ve geçen yıl emekliye ayrılan Ali Ekber Kapıkıran, 49`uncu Atatürk Fotoğrafları sergisini adliye binasında açtığını söyledi. 7 yaşından bu yana Atatürk ve İsmet İnönü fotoğraflarını topladığını belirten Kapıkaran, ``Evimde çoğu bugüne kadar hiç yayınlanmamış 500`ün üzerinde Atatürk ve İsmet İnönü fotoğrafı bulunuyor. Bu fotoğraflarla Eskişehir`de hem de diğer illerde sergiler düzenledim. İlk kez bir adliye binasında Atatürk fotoğrafları sergisini açıyorum`` dedi.

Sergiyi Eskişehirli Saime Uğur ile kardeşi Şerafettin Uğur da gezdi. Uğur kardeşler, Atatürk fotoğraflarınından çok duygulandıklarını belirtti. Saime Uğur, üzerinde Atatürk resmi bulunan parmağındaki yüzüğünü göstererek ``Bu yüzük CHP kurulduğunda babama verilmiş. Üzerinde Atatürk resmi olduğu için saklıyorum. Atatürk`ü 1937 yılında görmüştüm`` dedi.

Atatürk`ün değişik 50 fotoğrafı bulunduğu adliye binasındaki sergi bir hafta süreyle izleyicilere açık tutulacak.

Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title