Haberler

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Büyük'e Önemli Görev

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, Avrupa Adli Bilim Enstitüleri Ağı (ENFSI) Yönetimi Kurulu Üyeliğine seçildi.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, Avrupa Adli Bilim Enstitüleri Ağı (ENFSI) Yönetimi Kurulu Üyeliğine seçildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Doç. Dr. Büyük, Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenen yıllık toplantıda ENFSI Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildiği belirtildi.

Doç. Dr. Yalçın Büyük'ün, Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında Avrupa'nın en önemli organizasyonu olan ENFSI'nin 7 kişiden oluşan yönetim kuruluna seçilmesinin önemine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Avrupa Komisyonu tarafından 2009'da monopol hüviyeti verilen ENFSI, adli tıp ve adli bilimler alanında Avrupa'nın tek yetkin organizasyonu oldu. Adli Tıp Kurumu, 36 ülkeden 69 üyesi bulunan ENFSI'ye 26 Mayıs 2005'te kabul edildi. Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında Avrupa'nın en önemli organizasyonu olan ENFSI'nin 7 kişiden oluşan yönetim kuruluna Doç. Dr. Yalçın Büyük'ün seçilmesi, uyguladığı küresel standartlar ve objektif bilimsel yaklaşımlar nedeniyle takdir edilen Adli Tıp Kurumu'nun uluslararası konumunu pekiştirmesinin yanı sıra ülkemizin bu alanda uluslararası temsiliyeti açısından da önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title