Haberler

Adıyamanspor Kulübü Başkanı Bozdoğan Güven Tazeledi

Adıyamanspor Kulübü Başkanı Növfel Bozdoğan, Kongrede Güven Tazeleyerek Yeniden Başkan Seçildi.

Adıyamanspor Kulübü Başkanı Növfel Bozdoğan, kongrede güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Esnaf Odaları Birliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Vali Ramazan Sodan, Adıyamanspor Kulübü Başkanı Növfel Bozdoğan, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Defterdar Şefik Tongal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, kurum müdürleri ve Adıyamanspor Kulübü üyeleri katıldı. Divan başkanlığını Nedim Yardımcı'nın yaptığı kongrede zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Vali Sodan konuşmasında, profesyonel takımlara resmi olarak destek sağlanamadığını belirterek, "Adıyamanspor ilimizi temsil etmektedir. Bu nedenle hepimiz Adıyamanspor'u yaşatmak zorundayız. Şüphesiz profesyonel takımların etkin bir şekilde faaliyetlerini yürütmek için büyük desteklere ihtiyaç vardır. Profesyonel kulüplere resmi olarak destek yapılamamaktadır. Kulüplerimizin çoğu bağışlarla ayakta durmaktadır. Belirli kişilerin bağışlarıyla ayakta kalan bir takımdan başarı beklemek çok zordur. Bunun için Adıyamanlılara büyük görevler düşmektedir. Yük paylaşıldıkça hafifler. Yük hafifledikçe Adıyamanspor'da başarılar artacaktır. Hepimiz el birliğiyle Adıyamanspor'u destekleyerek, başarıdan başarıya götürebiliriz" dedi.

Tek listeyle gidilen seçimlerde 326 oyun 175'ini alan Kulüp Başkanı Növfel Bozdoğan, yeniden başkan seçildi. Çoğu kongrenin tek liste şeklinde sönük geçtiğini söyleyen Bozdoğan, "Bugün kongrede bir sürpriz oldu. Kongremizde böyle günleri özlemiştik. Birçok kongremiz sönük geçiyordu. Bugün kulübün faaliyetleri tartışılıyor. Bu tartışmalar içerisinde eleştirilere maruz kalıyorum. Geçmişte de eleştirilere maruz kaldım. Adıyamanspor'u daha iyi yönetecek olan biri varsa önünü açmaya hazırım. Ben, Adıyamanspor'u 1998 yılında bıraktığımda kulübün kimseye borcu yoktu. Aradan 3,5 yıl gibi bir zaman geçti, kulüpte 4 tane başkan değişti ve 2 milyon YTL borçlu olarak kulübü geri aldım. Bu kulübün başına zorla getirildim, isteyerek değil. Ben görevi aldığımda borçların yanı sıra 11 tane kulüp üzerinde icra vardı. Elimizden geldiği kadar iş adamlarımızdan ve siyasilerimizden destek istedik. Birileri hala bu mikrofonlardan kulüp borç batağı içerisinde diyor, ama diğer illere bakmıyor. Bugün bizden daha kalabalık nüfusa ve daha iyi ekonomiye sahip olan iller 3. Lig'e düştü. Kulüp olarak altyapıya eğilememizin nedeni altyapı tesislerinin olmamasıdır. Profesyonelliğin altında kimlik aranmaz. Din, dil, ırk aranmaz. Bunda kimlik arayanlar, önce kendi özlerine dönsünler. Biz içimizdeki kini ve nefreti topluma mal etmemeliyiz. Kongremizin Adıyamanspor'a ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

(KB-OÇ-EYB-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title