Haberler

Adıyamanlı İşadamları Bursa'da... - Adıyaman Valisi Halil Işık: ''Adıyaman'ın, Bölgede Bir Bursa Olması Gayreti İçindeyiz'' - Bursa Valisi Canpolat: - ''Bursa'da Özel Sektör Çok Güçlü''

Adıyaman Valisi Halil Işık, GAP İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül, bölge milletvekilleri ve işadamlarından oluşan heyet, Bursa Valisi Nihat Canpolat'ı ziyaret etti.

Adıyaman Valisi Halil Işık, GAP İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül, bölge milletvekilleri ve işadamlarından oluşan heyet, Bursa Valisi Nihat Canpolat'ı ziyaret etti.

Nihat Canpolat, ziyarette, ihracatta Türkiye 2'ncisi olan Bursa'nın bu başarıyı birlikte hareket ederek yakaladığını söyledi.

Türkiye'de üretilen otomobillerin yüzde 56'sının, kamyonetlerin yüzde 28'inin minibüslerin de yüzde 11'inin Bursa'da bantlardan çıktığını, ayrıca Türkiye'deki 11 sentetik iplik fabrikasının 8'inin Bursa'da faaliyet gösterdiğini anlatan Canpolat, şöyle konuştu:

''Bursa'da en önemli sektörler tekstil, otomotiv ve otomotiv yan sanayii. Bursa, GSMH'de Türkiye 4'üncüsü görünmesine karşın ihracatta İstanbul'un ardından 2. sıradadır. İzmir'de Aliağa, Kocaeli'nde TÜPRAŞ var. Bunlar kamu yatırımları. Bursa'da ise özel sektör çok güçlü.''

Canpolat, Bursa'nın Türkiye'nin her yerinden, tüm Balkan ülkeleri ve Kafkasya'dan göç aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Çok büyük göç alıyoruz, ama sorun yaşamıyoruz. Özel sektörün yatırımları sayesinde herkes iş bulabiliyor, karnını doyurabiliyor. Osmanlı'ya uzun süre başkentlik yapan, 6 padişahı bünyesinde barındıran ve her köşesi tarih kokan Bursa, asıl sıçramayı Cumhuriyet dönemiyle birlikte sanayisiyle attı.''

Adıyaman Valisi Halil Işık da kentte son yıllarda sanayide ciddi atılımlar olduğunu bildirdi.

Adıyaman'da her geçen gün yeni fabrikalar ve işletmelerin açıldığını anlatan Işık, ''Tarım kenti Adıyaman, sanayileşmede de gelişme gösteriyor. Adıyaman'ın bölgede bir Bursa olması gayreti içindeyiz'' dedi.

Vali Işık, ziyarette Vali Canpolat'a el dokuması Adıyaman kilimi ile Nemrut Dağı'ndaki heykelleri simgeleyen minyatürler hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title