Haberler

Adıyaman Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı Başladı

Medya Trend Fuar ve Organizasyon Firması tarafından 19-29 Ekim tarihlerinde Adıyaman Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarının açılışı yapıldı.

Medya Trend Fuar ve Organizasyon Firması tarafından 19- 29 Ekim tarihlerinde Adıyaman Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarının açılışı yapıldı.

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman Üniversitesi ve Kosgeb tarafından desteklenen Adıyaman Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı Adıyaman Fuar Merkezinde 10 gün boyunca açık olacak. 45 ilin yöresel ürünlerinin ve hediyelik eşyalarının yer aldığı fuarın açılışı Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Vali Yardımcılarından Murat Süzen, Adem Kaya, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, STK Temsilcileri, dernek başkanları tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Medya Trend Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği listesinde fuar alanında Adıyaman 11.sırada. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin akabinde 11.sıraya girdik. Bu fuarımızın bitiminde de 9-12 Kasım tarihleri arasında üçüncüsünü düzenleyeceğimiz inşaat ve yapı fuarı yapılacak" dedi. Kosgeb Adıyaman İl Müdürü Şükrü Mısır ise konuşmasında, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonominin bel kemiğini kobilerimiz teşkil etmektedir.Ülkemizde ki toplam işletmelerin yüzde 99.83'ü koniler oluşturuyor. Toplam istihdamın yüzde 73'ü, toplam katma değerin yüzde 51'i, toptan satışlarında yüzde 62'si, kobilerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir" dedi. Fuarlara oldukça önem verdiklerini söyleyen Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, "Bir ülkenin kalkınması, bir berberin zengin olması, bir ailenin mutlu olması çok üretim ve ürettiğini satmaktan geçiyor. İşte bizler bu nedenden dolayı fuarlara çok önem veriyoruz. Biz Türkiye'de 81 ilde her ilin kendi aralarında bir rekabet içerisinde olduklarını unutmamamız lazım. Adıyaman'ı bizler bir yerlere taşımak istiyorsak, Adıyaman'ın zengin olmasını istiyorsak fuarlara önem vermemiz lazım. Bizlerin temennisi bu fuarların bölgesellikten çıkıp ulusal bir fuara kavuşmasını arzu ediyoruz. Hep birlikte Adıyaman için yapılması gereken bir konu varsa el birliğiyle buna sarılmış olmamız lazım ki hedeflerimize emin adımlarla ulaşa bilelim" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, fuarda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyerek fuarın oldukça güzel olduğunu ve herkesi fuar alanına davet ettiğini belirtti. Fuarın Adıyaman'a, hayır getirmesi temennisinde bulunan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, "Üretmekte iş bitmiyor. Ürettiğinizi paketleyeceksiniz, satacaksınız ve gelir elde edeceksiniz. Bütün bunlar entegrasyonu gerektiren özellikle çağımızda müthiş bir rekabet ortamı var. Gerçekten aslanın ağzından alır gibi bir çağda yaşıyoruz. Ürettiğimiz şeyi kaliteli üreteceğiz, düzgün üreteceğiz ve çok iyi pazarlamasını yapacağız. Bütün pazarlamacı tekniklerini kullanmamız lazım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından il protokolü ve vatandaşlar fuar alanını gezdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Naci Kalkancı Hüsrev Kutlu 29 Ekim Kosgeb Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title