Haberler

Adıyaman Valisi Abdullah Erin'den Sel Felaketi Açıklaması

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Çelikhan ilçesine bağlı köy ve mezralarda yaşanan sel felaketinde ölen ve yaralanan olmadığını söyledi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Çelikhan ilçesine bağlı köy ve mezralarda yaşanan sel felaketinde ölen ve yaralanan olmadığını söyledi.

Vali Abdullah Erin, Çelikhan Kaymakamlığı binasında sel felaketiyle ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Yağmur bekliyorduk Adıyaman olarak. Çelikhan Gerger ve Sincik ilçelerimiz toplam bir ayda alacağı yağışı dün gece itibariyle almış bulunmaktadır. Metrekareye 61 kilogram civarında bir yağış düştü. Bu da bizim Adıyaman'ın Nisan ayı ortalamasına denk gelen bir rakam. Yani Çelikhan'ın bir gecede almış olduğu yağış Çelikhan'ın 1 ayda almış olduğu yağışa eş değer. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Çelikhan ilçesine bağlı 20 köy ve bunlara da bağlı 20'ye yakında mezramızın üç ayrı hattı grup olarak adlandırırsak bu grup köy yollarımızın tamamında ulaşımda problemlerin yaşandığını gördüm. Sayın kaymakamımız, belediye başkanımız sabahın ilk saatlerinden itibaren il özel idaresi iş makineleri ve ekipleriyle birlikte sahadaydılar. İlk müdahaleleri gerçekleştirdiler. ve şu an itibariyle grup köy yolunda yeterli miktarda iş makinemiz, teknik personelimiz, mühendisimiz ve AFAD Ekipleri sahadalar çalışıyorlar. Hedefimiz akşam olmadan bütün köylerimize geçici de olsa ulaşımı sağlamak ve ulaşılmadık bir yer bırakmamaktır. Bunu inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız" dedi.

Selde can kaybı yaşanmadığını belirten Vali Erin, "Daha önce Samsat ilçesinde yaşanan deprem gibi cana gelmedikten sonra yola ve alt yapıya yönelik meydana gelen bu hasarlar, çok hızlı bir şekilde onarılır. Varsa zararları karşılanır. Devletimiz ve hükümetimiz bunu sağlayabilecek bu imkanlara, kudrete, idareye sahiptir" ifadelerini kullandı.

GSM hizmeti sunan şirketlerin sınıfta kaldığını dile getirerek tepki gösteren Vali Erin, Çelikhan-Adıyaman yol bağlantısında Aksu-Recep köyleri tarafındaki yol ağına girdiklerinde hiçbir noktada iletişim imkanı olmadığını söyledi. Vali Erin, "Adıyaman Valisi olarak 6-7 aydır bu şirketlerin tamamına gerekli çağrıları yaptık. Gerekli yazılı uyarıları gerçekleştirdik. Sundukları hizmetin bedelini tahsilde çok hızlı davranan hassasiyet gösteren vatandaşlarımızın bu yörelerde ve bölgede artık vazgeçilmez bir hak niteliğinde olan haberleşme ve hizmete eksiksiz ve aksaksız şekilde sunmakla hükümlü olmalarını bilmeleri gerekiyor. Bu konudan dolayı telefon hizmeti veren şirketler sınıfta kalmıştır" cümlelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Erin Adıyaman Çelikhan Gerger Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title