Haberler

Adıyaman Üniversitesinde Aşure İkramı

Adıyaman Üniversitesi tarafından Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

Adıyaman Üniversitesi tarafından Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

Üniversitenin yemekhane aşçıları tarafından hazırlanan aşurenin ikramına yoğun ilgi gösterildi.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından yapılan duanın akabinde Rektör Gönüllü ile İl Emniyet Müdürü Metin Alper tarafından doldurulan aşure kaseleri misafirlere ikram edildi.

Etkinliğe katılan misafirler etkinlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, son dönemlerde en fazla ihtiyaç duyulan şeyin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü geleneksel hale gelen aşure günü programında yaptığı konuşmada günümüzde en çok ihtiyaç duyulan şeyin barış, kardeşlik ve birlik olduğuna vurgu yaptı.

Gönüllü, "Geleneksel hale getirdiğimiz bir aşure günü programında daha bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ayda barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik had safhaya çıkmalıdır. Çünkü Muharrem ayı sayısız lütuf ve hikmetlerle dolu kutlu bir aydır. Muharrem ayı aynı zamanda hüzün ve ibret ayıdır. Bizlere yüreklerimizi sızlatan Kerbela'yı hatırlatır. Bu yüzden Muharrem bizim için ortak bir hüzün mevsimi olduğu kadar hikmeti, merhameti, kardeşliği, dostluğu hatırlatan ibret sofrası da olmalıdır. Kerbela olayında herkese düşen vazife onu doğru okumak ve doğru anlamaktır. Muharrem ayının, hepimize güzellikler getirmesini ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.

Merkez Külliye içerisinde bulunan Minyaman Çarşısında düzenlenen aşure ikramına Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcısı Bedir Deveci, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Alevi Kanaat Önderlerinden Ali Büyükşahin, kamu kurum ve kuruluşlarının idareci ve temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title