Haberler

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr.İnan."Hastanelere Değişik...

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Hacı Mehmet İnan, hastanelere değişik branşlarda 12 yeni doktor atandığını ve bununla birlikte uzman doktor sayısının 153'e ulaştığını söyledi.Dr.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan, hastanelere değişik branşlarda 12 yeni doktor atandığını ve bununla birlikte uzman doktor sayısının 153'e ulaştığını söyledi.

Dr. İnan, yaptığı açıklamada, yeni atanan doktorların polikliniklerdeki yoğunluğun azalacağını ifade ederek şu bilgileri verdi:

"Doktor başına düşen hasta sayısı azalınca, doktorlarımız hastalarıyla daha fazla ilgilenebilecek. Tıbbi Onkoloji Uzmanını bünyemize ekleyerek, bu branşın da eksikliğini gidermekle sağlık alanında önemli bir adım attığımıza, bununla birlikte il dışına yapılan sevk olayını azalttığımıza olanak sağlarken Adıyaman kansere Yenilmeyecek diyerek yeni gelen doktor arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim."

Tıbbi Onkoloji uzmanlık alanını da açıklayan İnan, iç hastalıklarının Anabilim Dalı içinde Onkoloji Bilim Dalı'nın vücutta herhangi bir organdan gelişmiş kötü huylu tümör olarak bilinen kanser ve kansere bağlı olduğunu ve bulguların tanı ve tedavisini yürüttüğünü vurgulayarak, Onkoloji Bilim Dalı, İç Hastalıkları Anabilim Dalı içinde Uzmanlığın Yan dalı olduğunu kaydetti.

Hastalardan ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hareket ederek, hastanelerin doktor eksikliklerini hızla iyeleştirme yolunda olduklarını, hasta ve çalışan odaklı bir hizmet anlayışı içerisinde bulunduklarını da dile getiren İnan, "Bize sağlık alanında desteklerini esirgemeyen milletvekillerine süreç içerisinde verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum"diye konuştu.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Mehmet İnan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title