Haberler

Adıyaman tütününde rekolte beklentisi yüksek

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde, yöre halkının önemli gelir kaynaklarından olan tütünün hasat dönemi sürüyor.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde, yöre halkının önemli gelir kaynaklarından olan tütünün hasat dönemi sürüyor.

İlçede 32 hektarda ekili olan tütünleri toplayan işçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren geldikleri tarlalarda kesimini yaptıkları ürünü, traktörle yükleyip sera tarzı oluşturulan iskelenin önüne getiriyor.

İşçiler tarafından tek tek iplere dizilen ve asılan tütün yaprakları, işlemin tamamlanmasının ardından satışa hazır hale geliyor.

Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl verimin geçen yıla oranla daha yüksek ve kaliteli olduğunu belirtti.

Tütünün 32 hektarlık arazide ekildiğini dile getiren Kaya, "Bu yıl 7 bin ton rekolte bekliyoruz. Bu yıl, geçen yıla göre hastalık da yok. Çelikhan ilçesinde tütün dışında başka gelir kaynağı da yok. Tütüne alternatif ürün de yok çünkü arazimiz az, toplam 32 hektarlık arazimiz var." diye konuştu.

İlçede yetişen tütünün kalitesinin farklı olduğunu söyleyen Kaya, ürünlerinin başka tütünlerle karıştırılmaması gerektiğini ifade etti.

Kaya, tütünün daha iyi yerlere gelmesi ve hak ettiği değeri görmesi için de çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Kooperatifleşme konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bizim tek sıkıntımız, tütün konusunda yönetmeliğin çıkartılması. Tütünün kayıt altına alınmasını istiyoruz. Vergimizi ödeyelim. Tütünümüzü marka şeklinde satalım." diye konuştu.

"Tütün zahmetli bir iş"

Üreticilerden Selahattin Keskin ise yaklaşık 1,5 dönüm tütün tarlası olduğunu ve özellikle yaz aylarında tütün hasadı için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Tütünü biçmeye başladıklarını ifade eden Keskin, "Biçim işleminin ardından yapraklara ayıracağız ve daha sonra da tütünü kurutacağız. Tütün zahmetli bir iş. Güneşin altında çalışıyoruz." dedi.

İşçilerden Mehmet Demirci ise tarlalarda çalışarak okul harçlıklarını çıkardığını anlattı.

Mevsimlik işçilerden Dilan Dilbaş da sıcak havaya rağmen tarlalara tütün topladıklarını belirterek, "Hava çok sıcak ama çalışmak zorundayım. Bir yandan aileme yardım ediyorum, bir yandan okul harçlığımı çıkarıyorum. İleride avukat olmak istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Çelikhan Adıyaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title