Haberler

Adıyaman Turizmi Masaya Yatırıldı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman'ın turizmiyle ilgililerden Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekici'den bilgi aldı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman'ın turizmiyle ilgililerden Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekici'den bilgi aldı.

Vali Halil Işık Kültür Evi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Adıyaman'ın turizmdeki yeri ve turizm ile ilgili yatırımlar ve sorunlar masaya yatırıldı. Kültür ve Turizm Müdürü Mustaf1a Ekici, Adıyaman'ın tarihi ve kültürel yapısı ile ilgili bilgi verdi.

Mustafa Ekici sunumunda, Adıyaman'ın 21 değişik medeniyete ev sahipliği yaptığını, 226 tescilli tarihi eser bulunduğunu belirterek, "Bu kültürel miras içinde en önemlisi de MÖ 162-MS 72 yılları arasında hüküm süren UNESCO tarafından 1987 yılında dünyanın kültür mirası listesinde yer alan, Dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Kommagene Krallığına ait 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı tarihi eserleri, İlin sembolü olmuştur. Bu nedenle de Kommagene Kralı Antiochos heykeli de Şehir Logosu olarak kabul edilmiştir. Adıyaman inanç turizmi açısından da büyük bir öneme sahiptir. Adıyaman'da toplam 21 adet konaklama tesisi mevcut olup, bunlardan 7'si Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgelidir ve toplam 791 yatak kapasitelidir. Diğer 14 tesis ise Belediye belgeli olup, yatak kapasiteleri toplamı 742'dir. Ayrıca üç adet 5 yıldızlı, üç adet 4 yıldızlı ve bir adet de 3 yıldızlı otel Kültür ve Turizm Bakanlığından yatırım belgesi almıştır. Bunlardan 4 yıldızlı otellerden birinin ve 3 yıldızlı otelin inşaatı başlamıştır. Bu otellerin tamamlanmasıyla ilimizin Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeli konaklama tesislerinin yatak kapasitesi bin 238 adet artarak 2 bin 29'a ulaşacaktır.

Turizm yatırımları konusunda ise Kommagene Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma Projesi kapsamında birçok çalışma yürütülecek. Sahabe Projesi çalışmaları yürütülmektedir. Öncelikli olarak Nemrut Dağı Restorasyonu, Nemrut Dağı Kral Yolu,

Eski Kahta Yeni Kale 2. etap restorasyonu, Perre Antik Kenti Kamulaştırma, Tuzhanı Restorasyonu İhale Talimatı öncelikli olarak bekleyen sorunlarımızdır" dedi.

Toplantıda konuşan AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş ise bu tür toplantıların önemli olduğuna dikkat çekerek, "AK Parti olarak kurumlarımızın çalışmaları hakkında bilgi alarak bize düşen kısmıyla değerlendirmek ve sıkıntılarını gidermekle mükellefiz. Kültür ve turizm Adıyaman için başlı başına bir alandır. Bu tür toplantılarla çok önemli mesafeler kat ettik. Bundan önceki toplantıda İPA Projesinden bahsedilmişti. Biz 7,5 milyon Euro değerindeki İPA Projesini Adıyaman'a kazandırmıştık. Bu tür çalışmalarla Adıyaman'ın önünü açıyoruz. Adıyaman'ın 2014 yılı için kültür ve turizm alanındaki çalışmaları konuşmuş olacağız. Planlama için önümüzdeki günlerde Bakanlıktan üst düzey bir yöneticiyle bunu yerinde değerlendirme imkanı bulacağız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ekici Murtaza Yetiş Ak Parti Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title