Haberler

Adıyaman: Su Taşımaktan Kurtulan Kadınların Sevinci

Adıyaman'ın Pirin Mahallesi'ne Bağlı Gebeli Küme Evleri Sakinleri, Yıllar Sonra İçme Suyuna Kavuştu. Yıllardan Beri İçme Suyu İhtiyaçlarını Başka Kaynaklardan Taşıyarak Gideren 35 Haneli Gebeli Küme Evleri'nde Yaşayan Kadınlar, İçme Suyu Açılış Töreninde Büyük Sevinç Yaşadı.

Adıyaman'ın Pirin Mahallesi'ne bağlı Gebeli Küme Evleri sakinleri, yıllar sonra içme suyuna kavuştu. Yıllardan beri içme suyu ihtiyaçlarını başka kaynaklardan taşıyarak gideren 35 haneli Gebeli Küme Evleri'nde yaşayan kadınlar, içme suyu açılış töreninde büyük sevinç yaşadı.

Adıyaman Belediyesi tarafından yaptırılan içme suyu deposunun ve su ishale hattının tamamlanması sebebiyle mahallede tören düzenlendi. Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, AK Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni şenlik havasında geçti. Su taşımaktan kurtulan kadınlar, içme suyu sevincini zılgıtlarla kutladı. Belediye tarafından 2 bin 400 metre ishale hattı döşenerek yapılan ve 50 ton su kapasiteli depo sayesinde saniyede 3 litre içme suyu akacak. Kurdele kesimi sonrasında vananın açılmasıyla birlikte ilk suyu Belediye Başkanı Necip Büyükaslan içti.

Vali Halil Işık, belediye sınırları ve kırsal alanlarda su ile yol çalışmalarında Adıyaman'da önemli bir mesafe kaydedildiğini söyledi. Vali Işık, "Bir yerleşim birimi için en önemli şey içme suyunun olmasıdır. Kırsal kesimlerde İl Özel İdaresi ve KÖYDES sayesinde, belediyelere bağlı mahallelerde su sorunu hızla çözülüyor. Bugüne kadar 500 yerleşim biriminin yol ve su sorununu çözdük. 2007 yılı sonuna kadar yolsuz ve susuz yerleşim birimimiz kalmayacak" dedi.

Başkan Büyükaslan da, kadınların su taşıma çilesine son vermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Büyükaslan, "Belediye olarak temel prensibimiz kenar mahallelerden merkeze doğru hizmet vermektir. Bu manada yıllardan beri unutulmuş, kaderine terk edilmiş, seçimden seçime vaatler yapılan fakat vaatlerin yerine getirilmediği Gebeli Küme Evleri sakinlerini bizler unutmadık. Özellikle kadınların çilesi haline gelen ve sırtlarında su taşıdıkları dönem bitti. Daha yaşanabilir bir kent olmak için ekiplerimizle gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title