Haberler

Adıyaman: Sincik İlçesi'ndeki Okullar Alman Eğitimcilerden Tam Not Aldı

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Okul Ortaklıkları (Comenius) projeleri sıralamasında Türkiye birinciliği unvanına sahip olan Adıyaman'ın Sincik İlçesi, Alman eğitimcilerden tam not altı.

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Okul Ortaklıkları (Comenius) projeleri sıralamasında Türkiye birinciliği unvanına sahip olan Adıyaman'ın Sincik İlçesi, Alman eğitimcilerden tam not altı.

"Come and Visit Us!" (Gel ve Bizi Ziyaret Et!) Okul Ortaklıkları projesi çerçevesinde gerçekleştirilen proje toplantılarına katılmak üzere Adıyaman'ın Sincik İlçesi'ne gelen Alman eğitimcilerden Brigitte Schepp, Marie-Luise Chwallk, Sabine Jende ve Dorit Zınn, "Avrupa Birliği Okulu" unvanı bulunan Sincik Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Alancık İlköğretim Okulu, Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, Söğütlü Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Sincik Lisesi, Çatbahçe İlköğretim Okulu ve Karasu İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Alman eğitimcilerden Proje Sorumlusu Brigitte Schepp, bölgede eğitime büyük önem verildiğini bildirerek, "Burayı ziyaret etmeden önce bu bölgenin az gelişmiş bir yapısı olduğu ve yatırıma ihtiyaç duyulduğu hakkında bilgi sahibiydik. Ancak ziyaret edilen okulların tamamının AB tarafından kabul edilen projelere sahip olduğunu görmek bizleri derinden etkiledi. Almanya gibi AB'nin köklü üyelerinden olan ülkemizde bile çok az sayıda okul AB projesine sahip durumdadır. Oysa ki, Sincik İlçesi'ndeki tüm okullar, hatta köylerdeki okullar dahi AB projesi yürütmekte. Bu durum ilçede eğitime verilen önemi çok açık bir biçimde ortaya koymaktadır. İlçedeki öğretmenler kısıtlı imkanlara sahip olmalarına rağmen sınırları zorlayarak en modern eğitimi verme çabası içerisindeler" dedi.

Alman heyet daha sonra, Sincik Kaymakamı Fatih Aksoy'u makamında ziyaret ederek eğitim hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Sincik Kaymakamı Fatih Aksoy, Alman eğitimcilerin Sincik'e yaptığı ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirerek, "Ülkedeki tüm ilçeler arasında sosyo-ekonomik gelişmişlik bakımından son sıralarda yer almasına rağmen, ilçedeki okulların AB'ye üye ülkelerde yer alan okullarla işbirliği halinde olması ilçedeki eğitime olumlu bir şekilde yansımaktadır. İlçedeki okulların fiziki yapı olarak yetersiz olmasına rağmen bu sıkıntıları gidermeye yönelik girişimlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Alman heyet daha sonra UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Krallar ve Tanrılar Tahtı Nemrut Dağı'nı ziyaret etti. Heyet, devasa heykellere hayran kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title