Haberler

Adıyaman: Sanko Holding'in İplik Fabrikasında Yangın

Sanko Holdinge Ait İplik Fabrikasının Pamuk Deposunda Çıkan Yangın Korkuya Sebep Oldu.

Sanko Holdinge ait iplik fabrikasının pamuk deposunda çıkan yangın korkuya sebep oldu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde Sanko Holdinge ait Ortadoğu'nun en büyük iplik fabrikasının pamuk deposunda çıkan yangın faciaya sebep olmadan önlendi. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına merkezde bulunan itfaiye araçlarının yanı sıra ilçelerden de itfaiye araçları çağrıldı. Kapalı depoda çıkan yangında pamuk balyaları içten içe yanarken itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeden önce kepçelerle deponun duvarı yıkıldı. Duvarın yıkılmasıyla birlikte itfaiye erleri ve fabrika işçileri pamuk balyalarını kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Yangın müdahale eden itfaiye erleri dumandan etkilenince yangın yerine yoğurt sitilleri getirilerek, itfaiye erlerine yedirildi. Dumandan etkilenen itfaiye eri Mustafa Bilgiç'in hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Olay yerine gelen Sivil Savulma ekipleri de aydınlatma yaparak çalışmalara katkı sağladı.

Adıyaman Valisi Halil Işık, Sanko Holdingin pamuk deposunda çıkan yangın yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Vali Halil Işık, pamuk deposunda yangın çıktığı ihbarı üzerine kısa sürede yangına müdahale edildiğini kaydederek, "İtfaiye ve sivil savunma ekiplerini olay yerine sevk ettik. Muhtemelen deponun elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Söndürme çalışmalarının ardından çıkış sebebi kesinleşecek. Yangının bu kadar lokal kalması bizleri sevindirdi" dedi.

Sanko Holding Adıyaman İşletmeleri Muhasebe Müdürü Hüseyin Özhan ise yangında ilk belirlemelere göre 200 balya pamuk balyasının yandığını kaydederek, "Sebebini tam olarak tespit edemedik ama elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Yaklaşık 200 adet pamuk balyasının yandığı sanılıyor. Fakat pamuk dışardan görüldüğü gibi yanmıyor. Pamuk içten içe yandığı için tüm balyaların boşaltılmasından sonra tam tespiti yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title