Haberler

Adıyaman: Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sendikalar Promosyon Konusunda Anlaştı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Maaş Promosyonlarıyla Öğretmenevi Yaptırma Planı Aksadı.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nün maaş promosyonlarıyla öğretmenevi yaptırma planı aksadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin maaşlarının ilgili bankadan 5 yıl çekmesi karşılığında 2 milyon 400 bin YTL karşılığında anlaşmasının ardından eğitimciler bu paranın çalışanlara verilmesini istemişti. Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ise promosyonla Adıyaman'a öğretmenevi yaptıracağını açıklamasının ardından sendikalarla Milli Eğitim Müdürlüğü arasında anlaşmazlık yaşandı.

Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, sendika temsilcilerini ve bölge temsilcilerini makamında kabul ederek, konuyu çözüme kavuşturdu. Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Alagöz, Yakup Akıncıoğlu ve Ali Çalışır, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Gaffari İzci, Türk-Eğitim-Sen Başkanı Şemsettin Ağar ve Eğitim-Sen Başkanı İzzet Karadağ ile birlikte 4 bölgenin temsilcileri bir araya geldi.

Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, promosyonların dağıtımı noktasında Bakanlıktan emir geldiğini ve promosyonların yüzde 70'inin çalışanlara, yüzde 30'unun ise okullara dağıtılması gerektiğini kaydetti. Ecevit, "Biz promosyonların yüzde 70'ini çalışanlara eşit şekilde dağıtacağız. Kalan yüzde 30'u ile öğretmenevinin yapımına başlayacağız. Bu paranın öğretmen evi yapmaya yeterli gelmeyeceğini biliyorum fakat hayırsever iş adamlarımızdan alacağımız destekle öğretmenevini bitireceğiz. 2007 yılının sonuna doğru öğretmenevini bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışanlara dağıtılacak olan para ise, bayramdan önce dağıtacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title