Haberler

Adıyaman: Milletvekillerinin Seçim Bölgesi Çalışmaları

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün İsrail ziyaretinde kaçırılan askerlerin aileleriyle görüşmesinin abartılacak bir konu olmadığını kaydetti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün İsrail ziyaretinde kaçırılan askerlerin aileleriyle görüşmesinin abartılacak bir konu olmadığını kaydetti.

Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün gizli olarak görüşmesinin normal olduğunun altını çizerek, "Bakan Gül bölgenin problemleriyle ilgili çözüm arayışı için bölgeye ziyaret gerçekleştirdi. Taraflarla görüşmek kaygıların giderilmesine yöneliktir. Asker ailelerine yapılan ziyaret normaldir ve bunun kaygı duyulacak bir tarafı yoktur" dedi. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından oluşturulacak olan barış gücünün netlik kazanmamasının kaygı verici olduğunu kaydeden Ünsal, "Oluşturulacak olan barış gücünün BM nezdinde bir netliğe kavuşmadığını görüyoruz. Yani barış gücü sadece Hizbullah'ı silahsızlandırmak için görevlendirilirse, o zaman bu barış gücünün tarafsızlığı sorgulanmalıdır. Yeni Ortadoğu'nun hiçbir şekilde sınırları değiştiren, toprak bütünlüğünü sorgulayan bir Ortadoğu olmaması gerekmektedir. Bu son derece önemli bir noktadır. Bu sebepten, Suriye'nin toprak bütünlüğü herkesin malumudur. Golan Tepeleri 30 yıldan beri İsrail'in tehdidi altındadır. İsrail hem Irak işgali sırasında hem de geçtiğimiz günlerde Şam ve Laskiye'de uçak uçurarak ülkenin hava sahasını ihlal etmiştir. Barış gücü Suriye'yi de İsrail'e karşı korumalı ve Suriye'ye Golan Tepesi'ni vermelidir. Barış gücü sadece Lübnan'ın, İsrail'in değil Suriye'nin de toprak bütünlüğü sağlamalıdır. Mütecaviz olan ve işgalci olan İsrail BM kararlarını ihlal ederek toprak işgalini sürdürmektedir. Eğer BM sadece İsrail'in kaygılarını dikkate alacak kararlar alırsa tarafsızlığı sorgulanır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bölgenin en güçlü ülkesi olduğunu ve problemleri çözebilecek tek ülke olduğunu vurgulayan Ünsal, "Türkiye'nin asker gönderme konusu meclisin uhdesinde olan bir konudur ve meclisin aldığı kararlara saygı duyarız. Türkiye bölgenin en büyük ülkesi, bölgede problem çözme yeteneğine sahip tek ülke olduğu için bölgede ki problemlerin çözülmesi noktasında dikkate alınmayacak bir ülke değil. Ülkemiz tarafları çözüm ve barış masasına oturtma yönünde tarihi bir misyon üstlenmiştir. İslam Konferansı Örgütü meseleyi çözmek üzere toplandı ve Arap Ülkeleri alt düzeyde yöneticiler tarafından temsil edildi. Fakat Türkiye'den Başbakan bu toplantıya katıldı. Burada da gördük ki Arap ülkesi olmamamıza rağmen onların sorunlarını ve haklarını daha iyi savunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title