Haberler

Adıyaman Kent Konseyi Birinci Olağan Genel Kurulunu Yaptı

Adıyaman kent konseyi birinci olağan genel kurulu yapıldı.

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan genel kurula Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Şevket Gürsoy, Mahmut Göksu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Genel kurulda divan başkanlığını Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, divan üyeliğini Yeşim Çelik Süzer ve Harun Özsayın yaptı. Kent konseyinde yürütme kurulunda görev alacaklar belirlendi. Kadınlar meclisi, gençlik meclisi, çocuk meclisi ve kıdemli hemşehriler meclisi oluşturulurken, bunlara bağlı olarak 12 komisyon oluşturuldu.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Vali Halil Işık, Adıyaman'da sürdürülebilir kalkınma için ortak aklın önemini belirtti. Işık, “Dünya ülkeleri küresel sorunları ortaklıkla çözüyor. Bizler de kentin sorunlarını ortak akıl, birlik ve beraberlikle çözebiliriz. Yerel yöneticiler ve genel yöneticiler el ele vererek kentin sorun yumağı olmasına engel olabiliriz. Valilik bünyesinde bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımızla oluşan konseye destek veriyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, yönetişimin önemine dikkat çekti. Büyükaslan, “İyi yönetişimin olmadığı bir yerde demokrasiden söz edilebilmesi mümkün değildir. Bu kapsamda yöneten ve yönetilen kişilerin ortak akıllarıyla sorunlara bulduğu çözümler, kalkınmamızı sağlayan en büyük etkendir. Demokrasinin üç temel özelliği temsil, katılım ve denetimdir. Yönetilenlerle yöneticiler arasında yakın bir iletişim daima mevcut olması gerekir. Saydamlık, hesap verebilirlik, katılım, çalışma uyumu ve etkinlik kriterlerine dayanan çok aktörlü ve toplumsal ortaklıklara dayalı yönetim anlayışımızın adresi kent konseyidir" şeklinde konuştu.

Adıyaman Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Zeki Gül ise, kent konseyinin amacının; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinde yönetim ilkelerini hayata geçiren bir oluşum olduğunu ifade etti.

(AA-OÇ-OÇ-Y)

17.02.2007 16:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title