Haberler

Adıyaman: Karneler Trafik Kurallarını Gösteren Broşürlerle Dağıtıldı

Öğrencilere karnelerinin yanında Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından bastırılan ve trafik kurallarını içeren 20 bin adet broşür karneleriyle verildi.

Öğrencilere karnelerinin yanında Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından bastırılan ve trafik kurallarını içeren 20 bin adet broşür karneleriyle verildi.

Öğrencilere karneleriyle verilen broşürlerde; yayaların araç içersinde, bisiklete ve motosiklete binerken ve yaya olarak uyulması gereken kurallar anlatılıyor. Biraralık İlköğretim Okulu'nda düzenlenen temsili törenle dağıtımı yapılan broşürler karnelerin arasına iliştirilerek öğrencilere dağıtıldı. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İl Emniyet Müdür Vekili Abdullah Bostan ve Trafik Şube Müdürü Ahmet Canöz'ün katıldığı karne dağıtım töreninde öğrenciler karnelerine iliştirilen broşürlerde yazan kurallara yaz tatili boyunca uyacaklarını söyledi.

Emniyet Müdür Vekili Abdullah Bostan, ailelerin öğrencilere karne hediyesi olarak genelde bisiklet hediye ettiğini bildirerek, "Başarılı bir şekilde eğitim sezonunu kapatan öğrencilere aileleri genelde bisiklet alıyor. Bisikletlerle trafiğe ilk kez çıkacak olan çocuklarımızın kurallara göre davranması ve üzücü olayların ortaya çıkmasını engellemek için tüm öğrencilere bu broşürlerden dağıtıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ise, 2005-2006 eğitim öğretim sezonunda ilde 116 bin ilköğretim, 27 bin ortaöğretim ve 6 bin okul öncesi öğrencisinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title