Haberler

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi'nden AB'ye Yeni Bir Proje Daha

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Tarafından Avrupa Birliği'ne Sunulan 'Yerel Kılavuzların Yerel Tarihle Buluşması' Adlı Projenin Kabul Edildiği Bildirildi.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi tarafından Avrupa Birliği'ne sunulan 'Yerel kılavuzların yerel tarihle buluşması' adlı projenin kabul edildiği bildirildi.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi sorumlusu Yeşim Çelik Süzer, Adıyaman'ın turizm kenti olduğunu ve kabul edilen projeyle birlikte turizme katkı sağlayacaklarını açıkladı. Son yıllarda Adıyaman'a yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin gittikçe artmakta olduğunu anlatan Süzer, şöyle konuştu: "Turizmin önemli bir gelir kaynağı olmasını sağlamıştır. Bu anlamda Adıyaman'a gelen turistlerin taleplerini karşılayacak hizmet sektörü yeterince gelişmemiştir. Yerel bazda rehberlik, otel ve restoranlarda hizmetler ihtiyacı karşılayacak nitelikte değil. Bu durum turizmde kendine yer edinmeye çalışan Adıyaman için iyi bir referans olmuyor. Nüfusun önemli bir kesimi olan gençler için yeni bir istihdam alanı olmakla beraber gelen turistlere iyi hizmet vermek amacıyla bu projeyi hayata geçireceğiz."

Amaçlarının gençlere iş alanları açmak olduğunu söyleyen Süzer, şöyle konuştu: "Proje, bölgesel iş gücü ihtiyaçları, imkanları, çözüm yolları göz önünde bulundurularak, turizm sektöründe nitelikli eleman yetiştirerek yereldeki fırsatlardan faydalanarak gençlere istihdam imkanı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Turizm alanında kalifiye eleman açığını kapatma girişimini desteklemek ve gün ışığına çıkmayan medeniyetlerin izlerini taşıyan böyle tarihi bir ilin diğer kuşaklara aktarımını gerçekleştirmek için bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz."

(AA-ST-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title