Haberler

Adıyaman - Ekg//Besni Şehidini Bekliyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Karakolu'nda Teröristler ile Girilen Çatışmada Şehit Düşen Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun Cenaze Töreni İçin Memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde Hazırlıklar Sürüyor. İlçede Herkes, Şehit Onbaşı Tanrıkolu'nun Naaşının Gelip, Düzenlenecek Törenin Başlamasını Bekliyor.

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Karakolu'nda teröristler ile girilen çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun cenaze töreni için memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde hazırlıklar sürüyor. İlçede herkes, şehit onbaşı Tanrıkolu'nun naaşının gelip, düzenlenecek törenin başlamasını bekliyor.

Hain saldırıda yaşamını yitiren uzman onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun şehit olduğu haberinin ardından ziyaretçi akınına uğrayan evinde, fenalaşan yakınlarına hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Tanrıkolu'nun şehit olduğunu duyan ilçe halkı da, teröre tepkilerini ev ve işyerlerinin camını Türk bayrakları ile süsleyerek gösterdi. Daha önce saat 16.00'da şehit için Kaymakamlık bahçesinde düzenlenecek resmi tören, hava şartları nedeniyle Tanrıkolu'nun naaşını taşıyan uçağın geç havalanması nedeniyle gecikeceği bildirildi. Tanrıkolu için düzenlenecek törene katılmak isteyen esnafın kepenklerini kapattığı ilçede, aralarında şehit onbaşının yakınlarının da bulunduğu yaklaşık 2 bin vatandaş Kaymakamlık çevresinde toplandı. Tören alanına yakın bir noktada gözyaşı dökerek şehit onbaşının naaşının gelmesini bekleyen yakınlarını, daha önce şehit düşen İmam Tan'ın annesi Ayşe Tan aralarında bulunduğu kişiler teselli etmeye çalıştı.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ:

-----------------------------------

- Şehidin gelmesini bekleyen kalabalık

- Şehit erin gözyaşı döken kadın yakınları

- Birbirini teselli etmeye çalışanlar

- İşyerlerine asıl bayraklar

- Genel ve detay görüntüler

Haber : Hasan KIRMIZITAŞ -Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN -BESNİ -ADIYAMAN -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title