Haberler

Adıyaman'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış Harekatının 103. yılı etkinlikleri kapsamında Adıyaman’da çok sayıda vatandaş, “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katılarak Sarıkamış şehitlerini andı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış Harekatının 103. yılı etkinlikleri kapsamında Adıyaman'da çok sayıda vatandaş, "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katılarak Sarıkamış şehitlerini andı.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşüne, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Adıyaman Lisesi önünde başlayan yürüyüş Gölbaşı Caddesi üzerinden Adıyaman Valiliği önüne kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla tekbirler getirerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde hükümet konağına kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Bırakılan çelenk sonrası Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaparak Sarıkamış şehitlerini 103. yıl dönümünde rahmet, minnetle andıklarını vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından Sarıkamış şehitleri ve vatan toprakları uğruna şehit düşen tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Naci Kalkancı Hüsrev Kutlu Sarıkamış Türkiye Politika Güncel Haberler

title