Haberler

Adıyaman'da Mekatronik Alanı İşgücü Piyasasının Güçlendirilmesi Hedefleniyor

Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu, Mekatronik Alanı İşgücü Piyasasının Güçlendirilmesi isimli projeyi sürdürüyor.

2009 yılından bu yana her yıl bir Avrupa Birliği (AB) projesi yürütme geleneğini bu yıl da sürdüren Besni Meslek Yüksekokulu bu yılda Hayat boyu öğrenme programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında 2013 yılı teklif çağrısı döneminde kabul edilen 'Mekatronik Alanı İşgücü Piyasasının Güçlendirilmesi' isimli projeyi sürdürüyor.

Proje, Adıyaman'da mekatronik alanı işgücü piyasasını güçlendirmeyi hedefleniyor. Bu amaçla da projenin ilk yurtdışı akışı olan İtalya teknik gezisi gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Besni Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerince İtalya'da bulunan çeşitli fabrikalara teknik gezi düzenlendi.

Projenin ikinci aşamasında ise proje ortakları ile beraber Polonya'ya gezi düzenlendi. Her iki geziden elde bilgi ve tecrübeleri aktaran proje görevlisi öğretim üyeleri Adıyaman'ın mekatronik alanında iş gücü piyasasını güçlendirmeye çalışıyor.

Proje hakkında kısa bir değerlendirme de bulunan Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Çelik Besni Meslek Yüksekokulu'nun gerçekleştirdiği projelerin öğretim elemanlarının kendilerini geliştirme hususunda büyük önem sahip olduğunu ifade ederek bur tür projeleri desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Avrupa Birliği İtalya Besni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title