Haberler

Adıyaman'da "Kitap Kurdu" Yarışması Yapıldı

Adıyaman il merkezi ve tüm ilçelerinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Kitap Kurdu" yarışması düzenlendi.

Adıyaman il merkezi ve tüm ilçelerinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Kitap Kurdu" yarışması düzenlendi.

TÜGVA İl Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜGVA işbirliğiyle 81 il ve ilçe merkezinde gerçekleştirilen yarışmaya, Türkiye genelindeki resmi ve özel tüm ortaokullardan 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı.

Adıyaman merkez ve ilçelerinde yapılan sınava ilgi yoğun olurken, yarışmada öğrencilere daha önce okudukları beş farklı kitaptan sorular soruldu.

Öğrencilere okudukları kitaplara ilişkin soruları yanıtlamaları için bir saat süre verildi.

TÜGVA İl Temsilcisi İdris Toprak, öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek istediklerini belirterek, sınav öncesinde öğrencilere okutulan kitapların uzman eğitimciler tarafından seçildiğini aktardı.

Toprak, şunları kaydetti:

"Değerlerimize vurgu yapan kitapların yanı sıra öğrencilerin ilgisini çekebilecek, hayal dünyalarını genişletecek eserler olmasına dikkat edildi. Sınava Türkiye genelinde katılan 41 bin 194 kitap kurdu var. Adıyaman'da teşkilatımız ile birlikte bu organizasyona iyi hazırlandık. Yarışma sonunda Adıyaman'da dereceye giren tüm öğrencilere verilecek ödüllerin yanı sıra Türkiye birincisine 9 bin lira, Türkiye ikincisine 7 bin lira, Türkiye üçüncüsüne 5 bin lira, mansiyon ödülüne ise bin lira ödül verilecek. Sonuçlar çok kısa zamanda açıklanacak. Online sonuçlar ve ayrıntılı bilgi için Genel Merkez'in www.tugva.org ve il temsilciliğimizin sosyal medya hesapları takip edilmelidir."

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title