Haberler

Adıyaman'da, "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif" Konulu Konferans

Adıyaman Belediyesi tarafından sosyal ve kültür etkinlikleri kapsamında 'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif' konulu konferans düzenlendi.'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif' konulu kompozisyon şiir ve resim dallarında yarışmaya giren öğrencilere çeşitli...

Adıyaman Belediyesi tarafından sosyal ve kültür etkinlikleri kapsamında 'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif' konulu konferans düzenlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizesiyle Hisar Salon'da gerçekleşen programda, yazar şair Yavuz Bülent Bakiler, 'Bilinmeyen Mehmet Akif' isimli konferans verirken, ayrıca ilköğretim, lise ve dengi okullar arası

'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif' konulu kompozisyon şiir ve resim dallarında yarışmaya giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından koro halinde müzik ziyafeti verildi. Şiirler okundu. Sevgi Anaokulu öğrencilerince İstiklal Marşı seslendirildi ve asker türküsü eşliğinde mini bir tiyatro sahnelendi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, programda yaptığı konuşmada, "Mehmet Akif alçak gönüllü, onurlu ve dik duran bir şahsiyetti. Bugün rahmetle anıldığı gibi inşallah ebediyen rahmetle anılacaktır. Bu gecemizde engin bilgileriyle bizi aydınlatacak olan Yavuz Bülent Bakiler'e teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.

Vali Ramazan Sodan ise İstiklal Marşı milli mücadelenin manzum bir destanı olduğunu ve İstiklal Marşı'nın milli bir mutabakat metni, milletimizin ortak sesi olduğunu kaydetti.

Şair yazar Yavuz Bülent Bakiler ise Mehmet Akif Ersoy'un yeterince tanınmadığını ve bunun nedeninin ise özellikle belirli dönemlerde onun hakkında yanlış bilgilerin verildiğini işaret etti.

Bakiler, Mehmet Akif'in dost doğru bir kişiliğe sahip olduğunu, doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen bir yapısının olduğunu vurguladı. Zaman zaman şiirlerini okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u anlatan Yavuz Bülent Bakiler, Mehmet Akif'in Müslüman, cehalete düşman, zulme karşı savaşan ve taklitçiliğe şiddetle karşı çıkan bir yapısının olduğunu söyledi.

Konferansın ardından tekrar sahneye çıkan Başkan Büyükaslan, Yavuz Bülent Bakiler'e plaket ve çiçek vererek performansından dolayı teşekkür etti.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Necip Büyükaslan Yavuz Bülent Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title