Haberler

Adıyaman'da Hristiyanların Paskalya Bayramı Kutlamaları

Hristiyanların Kutsal Bayramı Paskalya, Adıyaman'da Bulunan Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi'nde Düzenlenen Ayin Sonrası Kutlandı.

Hristiyanların kutsal bayramı Paskalya, Adıyaman'da bulunan Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi'nde düzenlenen ayin sonrası kutlandı.

Süryani Kadim cemaatine mensup Hıristiyan vatandaşlar, Paskalya nedeniyle önce Adıyaman Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı, ardından yumurta tokuşturdu, pasta ve tatlı yedi. Adıyaman merkez ve ilçeleri başta olmak üzere yurdun birçok yerinden gelen Süryani cemaati mensupları, Metropolit Melki Ürek tarafından yapılan ayine katıldı. Ayin sonrasında yapılan duada Paskalya'nın barış ve mutluluk anlamına geldiği ve savaşların durması gerektiği belirtildi. Ayine katılanlar Metropolit Melki Ürek'in elini öptükten sonra birbirleriyle bayramlaştı. Kilisenin çıkışında yumurta, tatlı ve peksimet dağıtıldı.

Metropolit Melki Ürek, Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı kutlayarak, "Hıristiyanlığımızın diriliş bayramını kutladık.Mesihle ilgili olan bu bayram bizi yakından ilgilendiriyor çünkü o ölümden dirilebileceğimize işaret etmiştir. Bu bayram bizim için bir sevinç kaynağıdır. Bütün düşüncelerimizi tazeliyor. Bu bayram bizim gibi bütün dünyayı da ilgilendiriyor. Ülkemizde terör havalarının soğumasını, dolayısıyla insanların birbirini anlayışla karşılamalarını diliyorum. Bu kutsal bayram, global bir bayramdır. Artık savaşların dinmesini, barışın hüküm sürmesini istiyoruz" dedi.

Hıristiyan vatandaşlar da Paskalya'nın kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek bu bayramı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

(KB-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title