Haberler

Adıyaman'da, "Gönül Köprüsü Projesi" Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Adıyaman'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Köprüsü Projesi' bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Adıyaman Abdulgafur Büyükfırat toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi başkanlığında proje çalışanları Bilal Zemin, Kenan Karcı, Dilek Pektaş, Mehmet Tekcan ve Mustafa Çetin tarafından Gönül Köprüsü Projesi'nde görev alan öğretmenlere bilgiler verildi. Proje kapsamında Adıyaman'dan bin 134 öğrencinin, Bilecik, Adana ve Eskişehir'e ziyaret gerçekleştirileceği belirtildi. 504 öğrencinin iki grup halinde Adana'ya, 168 öğrencinin ise iki grup halinde Bilecik'e, 462 öğrencinin de Eskişehir'e kültürel ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi, proje kapsamında ülkenin dört bir yanından 100 bin öğrencinin çeşitli illere ziyaret gerçekleştireceğini belirterek, "Doğu illerinde eğitimini sürdüren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin batı illerini, batı illerinde eğitimini sürdüren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin doğu illerini ziyaret ederek ülkemizi daha iyi tanımaları projeyle amaçlanıyor. Doğu batı kaynaşmasını artırarak zihinlerde var olan ön yargıları yıkmak ve yeni gönül köprülerinin kurulmasını sağlamaktır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın zihinlerinden doğu batı ayrımını kaldırmak ve ülkemizin tarihi, doğal güzelliklerinden haberdar olmalarını sağlamak isteniyor" dedi.

Konuşmaların ardından, proje koordinasyon görevlisi Bilal Zemin, projede görev alan öğretmenlere yönelik, proje tanıtımını içeren sunum yaptı.

(AA-TB-Y) 13.06.2008 18:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title