Haberler

Adıyaman'da 'Engelliler' Adlı Konferans Verildi

Adıyaman'da Sakatlar Haftası Etkinlikleri Kapsamında 'Engelliler' Adlı Konferans Düzenlendi.

Adıyaman'da Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında 'Engelliler' adlı konferans düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Selami Işık, Müftü Mehmet Emin Avcı, Doç. Dr. Halil Altuntaş, Doç. Dr. İsmail Karagöz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün, Engelliler Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans öncesinde Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Bakanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyeleri Doç. Dr. Halil Altuntaş ve Doç. Dr. İsmail Karagöz, katılımcılara insanların insanlardan farkının bulunmadığını belirttiler. Konuşmacılardan Doç. Dr. İsmail Karagöz, konferansı izlemeye gelenlere Kur'an-ı Kerim'de engelliler için yazılan ayetleri dile getirdi.

İnsanların bugünden yarına sağlıklı kalacaklarını garanti edemeyeceklerini belirten Doç. Dr. Karagöz, Türkiye'de son beş yıldan bu yana engellilere yönelik faaliyetlerin arttığını kaydetti.

(KB-OÇ-Y) 09.05.2008 18:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title