Haberler

Adıyaman'da Bölge Hafızlık Yarışması Düzenlendi

İmam Hatip Liseleri Arası 3. Bölge Hafızlık Yarışması Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce Adıyaman'da Düzenlendi.

İmam Hatip Liseleri Arası 3. Bölge Hafızlık Yarışması Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce Adıyaman'da düzenlendi.

Yarışmaya Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kilis, Mardin, Malatya, Mersin, Osmaniye, Sivas ve Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı. Yarışmayı Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu, Milli Eğitim Müdürü Gafur Büyükfırat ve imam hatip öğrencileri izledi.

Jüri üyeliği başkanlığını Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın yaptığı Hafızlık Yarışması'na katılan öğrenciler, kendilerine sorulan 4 soru doğrultusunda Kur'an-ı Kerim okudu. Büyük ilgi toplayan yarışma sonunda Kilis İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Murtaza Çelebi birinci olurken, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ümit Şavklı ikinci, Malatya Darende İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mehmet Emin Çetin üçüncü oldu.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yarışmaya katılan bütün öğrencilere Cumhuriyet altını hediye etti. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü de yarışmacıları birer altınla ödüllendirdi.

Küçükoğlu, İmam Hatip Liseleri'nin yeniden canlandığını belirterek şöyle konuştu: "İmam Hatip Liseleri geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hak ettiği yere gelecektir. Zamanla birtakım sıkıntılı günler geçirildi, öğrenci sayılarımızda azalma oldu. Öğrenci ve veliler kendi okullarına sahip çıkarak, İmam Hatip Liseleri'ni yeniden canlandırdı. Bundan sonra da bu sayının artacağını umut ediyoruz. Yarışmada kim birinci olursa olsun hepsi İmam Hatip öğrencisidir. Bu da bizleri mutlu ediyor."

Milli Eğitim Müdürü Gafur Büyükfırat ise 3. Bölge Hafızlık Yarışması'nın Adıyaman'da yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, İmam Hatipli öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın amaçlarına uygun faaliyetlerde bulunmasının önemli olduğuna değindi.

(AA-GS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title