Haberler

Adıyaman'da Antik Kentte Senfoni Keyfi

Bilkent Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası, Adıyaman Üniversitesi'nin İlk Akademik Yılının Açılışı Dolayısıyla Perre Antik Kenti'nde Bir Konser Verdi.

Bilkent Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası, Adıyaman Üniversitesi'nin ilk akademik yılının açılışı dolayısıyla Perre Antik Kenti'nde bir konser verdi.

Açık havada düzenlenen konsere Adıyaman Valisi Halil Işık, AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun yanı sıra öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Yaklaşık 2 saat süren konser sonrasında protokol üyeleri ile konsere katılan Adıyamanlılar, orkestra üyelerini dakikalarca ayakta alkışladı.

Vali Halil Işık, törenden sonra yaptığı konuşmada, Perre Antik Kenti'nin verilen konserle taçlandığını belirterek, "Samimiyetle şunu ifade etmek istiyorum ki, şuanda Türkiye'nin sanırım en şanslı valisi benim. Çünkü Türkiye'nin en güzel orkestralarından bir tanesi burada güzel bir konser verdi. Bununla büyük bir mutluluk duyuyorum. Halkımız yoğun bir ilgi gösterdi. Onlarla birlikte bu konseri izlemekten ayrıca bir onur ve mutluluk duyuyorum. 2001 yılından beri Pere Antik Kenti'nin metropol alanında

yaptığımız bu kazıların, bu çalışmaların bu şekilde bir orkestrayla taçlanması da bizi onurlandırdı" dedi.

Adıyaman Valisi Halil Işık, konser sonunda şef Işın Metin ve piyanist Hande Dalkılıç'a çiçek takdim etti.

(MY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title