Haberler

Adıyaman Belediyesi Engelli Vatandaşlar ile Kahvaltıda Buluştu

Güncelleme:

Adıyaman Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara kahvaltı verdi.

Adıyaman Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara kahvaltı verildi.

TPAO tesislerinde düzenlenen kahvaltı esnasında sahneye davet edilen, Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi Öğrencisi Selin Canlı, engellilerle ilgili bir şiir okuyarak katılımcıları duygulandırdı. Daha sonra GAP Anadolu Görme Engelliler Derneği Başkanı Eşref Ağır tarafından yemek duası okundu. Akabinde dernek başkanları tek tek söz alarak engellilerin sorunlarını dile getirerek, sorunların çözümü noktasında önerilerde bulundular ve kahvaltı programından dolayı Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu'ya teşekkür ettiler.

Daha sonra birer selamlama konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, engellilerle ilgili AK Parti hükümeti döneminde önemli projelere imza atıldığını ve birçok konuda engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yapıldığını belirttiler.

Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise konuşmasında, "Her şeyden önce davetimize icabet edip bütün engelleri aşıp buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizi onurlandırdınız, şeref verdiniz. Bizim maksadımız burada size bir kahvaltı vermek değil. Bu kahvaltıyı hatta daha iyisini bir başka yerde de bulabiliriz. Maksadımız '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' vesilesiyle bir araya gelmek ve sorunlarımızı tartışmak, sorunlarınızı tespit etmek, çözümleri birlikte bulabilmektir. Ben milletvekili olduğum dönemde çok güzel bir yasa çıkartmıştık. Yasa kapsamında engelli vatandaşlarımıza çeşitli haklar verildi. Bu haklar 10 yıllar önce verilmesi gereken haklardı. Bundan sonra ileriye bakacağız. Şunları verdik, bunları ettik demeyeceğiz. Bundan sonra neler yapabiliriz, neler verebiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız. Dernek başkanlarımızdan sorunların çözümü için öneri ve taleplerini bekliyoruz. Belediye olarak bizim yapabileceklerimizle ilgili görüş ve önerilerinizi birer kitapçık haline getirerek bize getirirseniz, bizde ona göre imkanlarımız ölçüsünde gerekli çalışmaları başlatmış oluruz.

Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na engellilerle ilgili bir proje sunmuştuk ama projemiz maalesef kabul görmedi. Bakanlık, bazı durumları gerekçe göstererek onay vermedi. Bundan sonraki yol haritamızı çizmek için hepinizin yardımına ihtiyacımız var.

Şu andaki otobüslerimiz özellikle ortopedik engelliler için çok sıkıntılı. Hiç engeli olmayanlar bile 3 basamağı atlayıp zor biniyor. Yeni alacağımız otobüslerde ki, en kısa zamanda almak için çalışıyoruz. Direk tek basamakla girdiğin zaman otobüsün içerisinde hiçbir basamak olmayan toplu ulaşım araçlarımız olacak. Sizlere yardımcı olmak insanlık adına hepimizin görevidir. Bu görevi yerine getirmek içinde sizin gibi düşünmeye ihtiyaç var. Ama ne kadar düşünürsek düşünelim bizim eksiklerimizi sizin kadar göremeyiz. Onun için sizin görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kapım her zaman sizlere açıktır" şeklinde konuştu.

Programın sonunda ise katılımcılar, Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi'nin salonda açtığı resim sergisini gezdiler. Akabinde Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu tarafından katılımcılara karanfil dağıtıldı ve en son toplu fotoğraf çekildi.

Kahvaltıya Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu, GAP Anadolu Görme Engelliler Derneği Başkanı Eşref Ağır, Adıyaman Zihinsel Engelliler Aile Derneği Başkanı Zeynel Alagöz, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Tunç, GAP Anadolu Görme Engelliler Derneği Başkanı Eşref Ağır, Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi Koordinatörü Nildem Demirhan Tanrıverdi, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Kahraman, Türkiye Özel Sporcular İl Temsilcisi İbrahim Bağcı ile engelli vatandaşlar katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Hüsrev Kutlu Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title