Haberler

Adıyaman: Adıyaman'daki Büyükbaş Hayvanlar Islah Edilecek

Alman Holstein Hayvancılar Birliği ile Adıyaman Ziraat Odası'nın ortaklaşa geliştirdiği bir projeyle Adıyaman'daki büyükbaş hayvanlar ıslah edilecek.

Avrupa Birliği (AB) hibe programı kapsamında geliştirilen, 'Adıyaman'da Büyükbaş Hayvancılık Yapan Çiftçilerin Gelirlerinin Artırılması' projesiyle büyükbaş hayvanların ıslah edilmesi, ahırların iyileştirilmesi sağlanacak. İl Ziraat Odası ve Alman Holstein Hayvancılar Birliği'nin ortaklaşa geliştirdiği proje AB tarafından kabul edilerek uygulanmaya başlandı. Toplam 396 bin Euro bütçeli projenin 246 bin Euro'sunu AB hibe programı, 100 bin Euro'sunu Hostein Hayvancılar Birliği karşılarken, 30 bin Euro'su ise Adıyaman Ziraat Odası tarafından karşılanacak. Projenin ilk ayağı olan eğitim seminerleri için kente gelen Alman Holstein Hayvancılar Birliği görevlilerinden Dr. Erwin Hasenpuch ve Dr. Rudriger Wolf, şoförler odasında veterinerlere eğitim vermeye başladı. Proje Koordinatörü Abuzer Küçükkelepçe, projenin hedefinin hayvancılığın geliştirilmesi ve iyileştirilmesi olduğunu kaydederek, "18 aylık süre boyunca çiftçilere verilecek olan teorik ve pratik eğitimle Adıyaman'daki hayvancılığın geliştirilmesini hedefliyoruz. Ayrıca proje kapsamında belirlenen 50 işletmedeki büyükbaş hayvanlar Almanya'dan getirilecek olan spermlerle ıslah edilecek. Ahırlar iyileştirilerek ve yem desteği sağlanacak" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş ise, AB tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 9 ilini içine alan Kırsal Kalkınma Programı kapsamında kentten 10 projenin kabul edildiğinin altını çizerek, "Alman ve Adıyamanlı hayvancılar birbirlerini ziyaret edecek. Bunun ildeki büyükbaş hayvancılığın gelişimi açısından önemi büyüktür" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title