Haberler

Adıyaman: Adıyaman'da Toki Konutları 2 Ay Sonra Teslim Edilecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Adıyaman merkeze yaptırılan konutların yapımının kış şartları nedeniyle 2 ay geciktiği açıklandı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Adıyaman merkeze yaptırılan konutların yapımının kış şartları nedeniyle 2 ay geciktiği açıklandı.

TOKİ Kontrol Amiri Yaşar Toğay, TOKİ konutlarının altyapı sorununun çözülmeye çalışıldığını ve gerekli projelerin hazırlandığını kaydederek, konutların önceden bildirilen tarihten 60 gün sonra teslim edileceğini açıkladı. 667 konut, cami, 24 derslikli okul, ticaret merkezi yapımının devam ettiğini bildiren yetkililer, belediyeyle altyapı sorunu için gerekli anlaşmaların yapıldığını ve altyapı sorunun TOKİ tarafından giderileceğini kaydetti. Ağustos ayı sonunda konutlara yerleşmeyi düşünen ev sahiplerine anahtarların 1 Kasım 2006 tarihinde teslim edileceğinin açıklanması üzerine, ev sahipleri tepki gösterdi. Konut sahipleri, konutların 2 ay gecikmesinin kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

TOKİ Kontrol Amiri Yaşar Toğay, "Son zamanlarda Adıyaman Belediyesi'nin TOKİ'nin altyapısıyla ilgilenmediği yönünde dedikodular yapılıyor. Konutların kanalizasyon ve içme suyu sorununun giderilmesi için belediyeyle herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Projeleri çizilerek ihalesi yapılan kanalizasyon ve içme suyu için gerekli çalışmaları TOKİ kendisi yürütecek. Konutların yapıldığı yer belediyenin imar planı içerisinde olmadığı için pürüz çıkmıştı. Burayı imar planı içerisine belediye dahil etti. Kanalizasyon için 3 bin 750 metre kadar kolektör boru hattı, içme suyu için 3 bin metre ishale hattı döşenecek" dedi.

Konutları, müteahhit firmanın 8 Eylül 2006 tarihinde teslim etmesinin gerektiğini fakat kış şartları nedeniyle 1 Kasım 2006 tarihinde konutların anahtarının teslim edileceği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title