Haberler

Adıyaman: Adıyaman'da 'Tekstil ve Konfeksiyon Kümelenme' Çalışmaları

Tekstil ve konfeksiyon sektörü işletmelerinde ileriye yönelik rekabet gücünün geliştirilmesine katkı sağlaması öngörülen 'Tekstil ve Konfeksiyon Kümelenme' çalışması çerçevesinde 'Yerel Komite' toplantısı yapıldı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Halil Işık, Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayicileri Meclisi Başkanı Umut Oran, GAP GİDEM Sorumlusu ve Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği Genel Koordinatörü Dr. Melih Bulu ve Adıyamanlı işadamlarının yanı sıra çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Koordinatör Dr. Melih Bulu, bölgenin tekstil ve hazır giyim konusunda gelişime açık olduğunu belirterek, "Bölgede yaptığımız araştırmalar ve toplantılar sonrasında Adıyaman'ın tekstil ve hazır giyimden çok güzel yararlana bileceğini tespit ettik. Bunu ilk etapta sanayici ve yerel yöneticilerle paylaştığımızda çok sıcak karşılandı. Bu moral ve motivasyonla çalışmalara başladık. Adıyaman'da bir tekstil ve hazır giyim gelişimi yaşanmıştır. Sanayi olanında yüzde 20'lik bir payla büyük bir rakamı elde ettiği gibi bu rakamlar her geçen gün bölgeye gelen yatırımcılarla birlikte artmaktadır" dedi.

Toplantıya katılan Vali Halil Işık ise bu gibi girişimler ve teşvik yasalarıyla bölgede tekstil sanayisinin hızla geliştiğini ve bu gelişmeye katkı sağlayacak her projeye destek vereceklerini söyledi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayicileri Meclisi Başkanı Umut Oran ise Türkiye'nin mutlaka genç nüfusundan yararlanması gerektiğini savunarak, "Şuanda 25 yaş altı gençlerimizin nüfus ortalamasının yüzde 50'sine sahip ve buda çok büyük bir rakamdır. Yine bu rakam Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 30 civarındadır. Bu bizim için gerçekten büyük bir fırsat. Ancak bizim bu fırsatı, fırsat olarak kullanmamız gerekiyor. Yani Türkiye genç nüfusundan yeterince faydalanması gerekiyor. Tabi iş alanları çoğaltılmaz, ürütemezsek ve satamazsak bu defa çok sayıda işsiz gencimiz olacaktır. Bu da sosyal patlama gibi birçok konuda ciddi sorunlar ortaya çıkaracaktır" dedi.

Başkan Oran, tüm gençlerin girişimci ruhlarından vazgeçmemelerini isteyerek, "Girişimci sadece kendi işini yaparak girişimci olunmaz. Başka kurumlarda çalışarak girişimci olabilirsiniz ve çevrenize farkında olmadan görünmez bir el oluşturarak faydalı oluyorsunuz. Herkesin başarılı olması için girişimci ruhunu keşfetmesi gerekiyor. Diğer taraftan bu mücadele mutlaka örgütlü bir şekilde yürütülmesi gerekir. Tek başınıza hareket ettiğinizde kendi menfaatinize hareket ettiğiniz düşünülür. Bu nedenle mutlaka örgütlü bir şekilde hareket etmelidir" diye konuştu.

Oran, Türkiye'nin hazır giyim ve tekstil sanayisinden vazgeçemeyeceğinin de altını çizerek, şunları söyledi:

"Bu ülkenin tekstil ve hazır giyimden vazgeçme gibi bir lüksü yok. Türkiye'deki iş gücü eğitim oranı yüzde 56 ilkokul mezunu. Bu Amerika'da yüzde 2, Avrupa ortalaması yüzde 3'ür. Bu konuda çok götü bir durumdayız. İşte bu nedenle tekstil ve hazır giyim Türkiye'nin bir kurtuluşudur. Çünkü bölgesel kalkınma ve kadınlarımızın iş gücüne katılımı ciddi anlamda önemlidir. Dünya genelinde tekstilde ve hazır giyimde pamuk tüketimi ve üretimi bir artış var. Tekstil ve hazır giyim sektörü toplam 450 milyar dolarlık bir pazar. Türkiye'nin bu pazardan aldığı pay 20 milyon dolar civarındadır. Son yıllarda en çok büyüyen Çin'den sonra 2. ülkedir."

Diğer taraftan toplantıya katılan üniversite öğrencileri tekstil ve hazır giyim dersleri konusunda sıkıntılarını anlatarak, meslekleri hakkında tekstilcilerden bilgi alış verişinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title