Haberler

Adıyaman: Adıyaman'da Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti

Adıyaman'da Etkisini Gösteren Sağanak Yağış Nedeniyle Yaklaşık 50 Ev ve İş Yeri Sular Altında Kaldı.

Adıyaman'da etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle yaklaşık 50 ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve sabahın erken saatlerine kadar etkili olan sağanak yağış Adıyaman'da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Gece boyunca aralıksız yağan yağmur nedeniyle Karadağ mevkiinde oluşan sel suları, şehir merkezine kadar geldi. Sel suları nedeniyle yaklaşık 50 ev ve iş yerini su bastı. Su baskınlarının yaşandığı bazı iş yerleri tamamen boşaltıldı. Birçok vatandaş gece geç saatlerde yaşanan su baskınları nedeniyle uyuyamadı. Belediye Temizlik işçileri de gece boyunca bir taraftan su pompalarıyla ev ve iş yerlerindeki suları boşaltmaya çalışırken, diğer taraftan da tıkanan logarları açmaya çalıştı. Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise su baskınlarının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Sabaha kadar devam eden yağışlarda ölen ya da yaralanan olmazken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Bu arada, Adıyaman-Çelikhan yolu da çökme nedeniyle trafiğe kapandı. Çöken yol karayolları ekipleri tarafından onarılmaya çalışılırken, Gölbaşı-Malatya

yolundaki trafik de, meydana gelen heyelan nedeniyle tek şeritten kontrollü bir şekilde sağlanabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title