Haberler

Adıyaman: 50 Çiftçiye Süt Sağma Makinesi Dağıtıldı

Gap Bölgesel Kalkınma Programı Kırsal Kalkınma Projeleri Kapsamında Adıyaman Ziraat Odası'nın (Azob) Hazırladığı "Adıyaman'da Büyükbaş Hayvancılık Yapan Çiftçilerin Gelirlerini Arttırma" Projesi Çerçevesinde Çiftçilere Süt Sağma Makinesi Dağıtıldı.

GAP Bölgesel Kalkınma Programı Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında Adıyaman Ziraat Odası'nın (AZOB) hazırladığı "Adıyaman'da büyükbaş hayvancılık yapan çiftçilerin gelirlerini arttırma" projesi çerçevesinde çiftçilere süt sağma makinesi dağıtıldı.

Adıyaman Ziraat Odası ile Alman Rinderzudut Schleswing Holstein (RSH) kuruluşunun ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Almanlar'dan eğitim alan Adıyamanlı çiftçilere daha sonra 50 adet süt sağma makinesi dağıtıldı. Süt sağma makinesi dağıtım törenine Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Alman Tarım ve Gıda Tüketicisini Koruma Müsteşarı Helmut A. Müller, GAP Bölgesi Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Rafet Yılmazoğlu, RSH Genel Müdürü Dr. Rudiger Wolf, AZOB Başkanı Yakup Taş, ilçe ziraat odası başkanları ve çiftçiler katıldı.

Süt sağma makinesi dağıtım töreninde konuşan Alman Tarım ve Gıda Tüketicisini Koruma Müsteşarı Helmut A. Müller, tarım alanında Türkiye ve Almanya ilişkilerinin çok kuvvetli olduğunu dikkat çekerek, "Çiftçi ailelerin gelirinin arttırılmasına yönelik hazırlanan bu proje sayesinde, Avrupa'daki çiftçilerle Adıyaman'daki çiftçiler arasında rekabet olacak. Tarım alanında Alman ve Türkiye arasında var olan kuvvetli ilişkiler daha da artacak. İki ülke arasındaki ilişkiler çok kuvvetlidir" dedi.

Vali Halil Işık ise büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilerin süt ürünlerini daha fazla alabilmesi için verilen eğitimlerin faydalı olduğunu kaydetti. Vali Işık, "Çiftçilerimiz hayvancılık konusunda eğitilerek Avrupa Birliği standartlarında çalışmasını ve bunun sonucunda kaliteli ve sağlığa uygun ürün elde etmeleri sağlanmıştır. Büyükbaş hayvancılığın proje kapsamında 50 adet işletme sahibi çiftçilerin süt ineklerinin suni tohumlama yolu ile genetiklerinin iyileştirilmesi ve verimliliğin arttırılması hedefleniyor" diye konuştu.

GAP Bölgesi Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Rafet Yılmazoğlu, kırsal kalkınma projelerinin genel amacının yoksulluğu azaltmak olduğunu kaydetti. Alman RSH Genel Müdürü Dr. Rudiger Wolf, projenin hedefinin Adıyaman'da hayvancılık yapan çiftçilerin daha fazla verim alabilmeleri olduğunu vurguladı.

AZOB başkanı Yakup Taş, AB'ye 50'ye yakın proje sunduklarını ve sadece bu projenin kabul edildiğini belirterek, et ve süt üretiminde çok geri olunduğunu ve Avrupa standartlarına çıkılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title