Haberler

Adım Adım Türkiyem Konserleri

Denizli Belediyesi, Her Ay Bir Bölge Türkülerinin Seslendirildiği Adım Adım Türkiyem Konserleri'ni Sürdürüyor. Ücretsiz Konserlerin Bu Ayki Bölümünde Karadeniz Bölgesi Türküleri Söylendi.

Denizli Belediyesi, her ay bir bölge türkülerinin seslendirildiği Adım Adım Türkiyem Konserleri'ni sürdürüyor. Ücretsiz konserlerin bu ayki bölümünde Karadeniz Bölgesi türküleri söylendi.

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleşen konsere, meclis üyeleri ve çok sayıda kentte yaşayan Karadenizliler katıldı.

Genel Koordinatörlüğünü Erol Çifçi'nin üstlendiği ve Şef Mehmet Çelikdemir'in yönettiği konserde ilk olarak Karadeniz fıkraları anlatıldı. Denizli Belediyesi personellerinden Fatih Mehmet Demir'in anlattığı Temelli, Fadimeli fıkralar herkesi güldürdü. Daha sonra Karadeniz yöresine özgü folklorik kıyafetlerle Ritmik Dans Grubu öğrencileri sahne aldı. Minikler, horon tepip, hünerlerini sergiledi. Gösteri sonrası minikler, uzun süre alkışlandı.

Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarından Fazıl Cengiz Eskin de, izleyenlere kemençe tadında kabak kemane resitali sundu. Konservatuvar sanatçıları Yeşim Dağlı, Filiz Özdemir, Özgür Doğan, Ersin Parım, Fazıl Cengiz Eskin ve İsmail Barkan da birbirinden güzel Karadeniz Yöresi Türküleri seslendirdi. Konser yaklaşık 2 saat sürdü.

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Uzunoğlu, konserin ardından koro şefi Çelikdemir'e çiçek sundu.

(SK-AT-Y) 29.05.2008 17:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title