Haberler

"Adilcevaz Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali"

Adilcevaz'da "Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali", 10 Eylülde kutlanacak.

Adilcevaz'da "Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali", 10 Eylülde kutlanacak.

Adilcevaz Belediyesince organize edilen festival hakkında bilgi veren Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, her yıl ekim ayının ilk haftası kutlanan festivalin, mevsim şartları açısından yağışlı döneme denk gelmesi nedeniyle eylül ayına alındığını duyurdu.

Ekim ayında kutlamalarda çeşitli aksaklıklar yaşandığını belirten Göksoy, şöyle konuştu:

"Ayrıca son yıllarda üreticilerimiz, ceviz üreticiliğinden çok, ceviz reçeli üretimine ağırlık verdi. Bu nedenle kutlamaların daha sağlıklı yapılabilmesi ve aylardır üretimi yapılan ceviz reçelinin ön plana çıkarılması amacıyla, bu yıl ilk kez festivalin 'Ceviz Festivali' olarak değil de 'Ceviz Reçeli Festivali' olarak kutlanmasını planladık. 10 Eylül 2011 Cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan etkinliklere, yerli ve yabancı herkesin teşriflerinden dolayı onur duyarız. "

Bir gün sürecek olan festivalde yelken yarışları, karakucak ve bilek güreşleri düzenlenecek. Öte yandan sanatçılar İzzet Yıldızhan ve Mevsim Aral etkinlik çerçevesinde birer konser verecek.

Festival kapsamında yapımı biten ve hizmete giren mezbahane, kız öğrenci yurdu, belediye dükkanları, hamam (sauna), düğün salonu, kot dikim atölyesinin açılışı gerçekleştirilecek. Öte yandan ilçede yapımına başlanan kapalı spor salonu, toplum merkezi, iskele tamamlama inşaatı, yüzen havuz, halı saha ve İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binasında temel atma törenleri de yapılacak.

- BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title