Haberler

Add'nin 27 Mayıs Paylaşımına Tepkiler

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) 27 Mayıs'la ilgili paylaşımına ilişkin, "Bu, demokrasiye ve millete inanmayıp da bir başka gücün gölgesi altında siyaset yapmaya yönelik düşüncenin ürünüdür.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) 27 Mayıs'la ilgili paylaşımına ilişkin, "Bu, demokrasiye ve millete inanmayıp da bir başka gücün gölgesi altında siyaset yapmaya yönelik düşüncenin ürünüdür." dedi.

Varlı, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Adana'da, ADD'nin 27 Mayıs ile ilgili paylaşımına ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

Darbeyi desteklemenin demokrasiyle bağdaşmayacağını ifade eden Varlı, şöyle konuştu:

"Bu ancak diktatör düşüncenin ürünü olabilir. Bu, demokrasiye ve millete inanmayıp da bir başka gücün gölgesi altında siyaset yapmaya yönelik düşüncenin ürünüdür. Hiçbir darbe girişimini, kim yaparsa yapsın doğru bulmayız. En kötü demokrasi, en iyi askeri rejimden daha iyidir. Mustafa Kemal Atatürk hepimizin saygı ve sevgiyle andığı bu devletin kurucusu. Onun ilke ve inkilaplarına sonsuza kadar bağlı olacağımıza dair inancımız var. ADD adı altında, bu tip faaliyetleri yürüten zeka yoksunu insanların bu tip açıklamalar yapmasını doğru bulmuyorum. Hiçbir darbe, özgürlükçü, toplum desteğiyle yapılan darbe değildir. Silahların gölgesinde, insanların teslim alındığı bir uygulamadır darbe. Biz, bu tip düşünceleri, hele hele Atatürk adının zikredildiği yerde asla ve asla kabul etmiyoruz."

Varlı, 15 Temmuz darbe girişimi de dahil tüm darbeleri ve darbe girişimlerini kınadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Siyaset Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title