Haberler

Add: Laik Cumhuriyet Yoksa Demokrasi de Yurttaş da Özgürlükler de Yoktur

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Cumhuriyet kazanımları ve Türkiye'nin dirliğinin, tarihin en ağır, en sinsi saldırısı altında olduğu öne sürülüp, "Laik Cumhuriyet yoksa demokrasi de yurttaş da özgürlükler de yoktur" denildi.

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Cumhuriyet kazanımları ve Türkiye'nin dirliğinin, tarihin en ağır, en sinsi saldırısı altında olduğu öne sürülüp, "Laik Cumhuriyet yoksa demokrasi de yurttaş da özgürlükler de yoktur" denildi.

Hükümet Meydanı'ndaki basın açıklamasına ADD Ödemiş Şubesi üyesi yaklaşık 50 kişi katıldı. Açıklamaya, alandaki bazı vatandaşlar da destek verdi. Basın açıklamasını ADD Ödemiş Şube Başkanı Gürçay Işık yaptı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde; emperyal güçlerin bozguna uğratılması sonucu kurulduğunu belirten Işık, "Savaş meydanlarında, Mustafa Kemal'in askerlerinden okkalı tokat yiyenler; strateji değiştirmişlerdir. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler gibi saygın ve değerli kavramlar kullanılarak yürütülen pek çok operasyonu yaşadık, gördük. Yapılan tüm operasyonlar, Atatürk Cumhuriyeti'ni yok etme amaçlı olmuştur. Cumhuriyet kazanımları ve ülkemizin dirliği tarihin en ağır, en sinsi saldırısı altındadır. Laik Cumhuriyet yoksa demokrasi de yurttaş da özgürlükler de yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırma hayallerinden vazgeçmeyenlere önemli bir ayrıntıyı hatırlatırız; hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" dedi.

Işık açıklamasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Atatürk'ün 80'inci ölüm yıldönümünde, Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı açıklamalarıyla bilinen Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesine de değinip, "Açıkça söylüyoruz ki bu ziyaretin denk getirildiği gün 'insani' ve 'tesadüfi' olmanın ötesinde işaretler barındırmaktadır. Ziyaret, yapıldığı gün ve yapılış biçimiyle hiç kuşkusuz Atatürk Cumhuriyeti'ne açıkça bir meydan okumadır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından kalabalık olaysız dağıldı dağıldı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title