Haberler

Add İzmir Şubesi Gözaltıları Protesto Etti

Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) İzmir Şubesi Ergenekon Soruşturması Kapsamında Gerçekleştirilen Gözlatıları Protesto Etmek Amacıyla Yürüyüş Düzenledi. Konak Meydanı'nda Toplanan Kalabalık Cumhuriyet Gazetesi Önüne Gelerek Sloganlar Attı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir Şubesi Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen gözlatıları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Konak Meydanı'nda toplanan kalabalık Cumhuriyet gazetesi önüne gelerek sloganlar attı.

Konak Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterilerinde basın açıklaması yapan ADD Güzelbahçe Şube Müdürü Kadriye Atasoy, ADD Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un gözaltına alınması ile birlikte ADD Genel Başknalığı ve birçok şubesine de baskınlar düzenlendiğini, tutanaksız olarak eşya ve belgelerin alındığını belirtti. Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yanısıra gözaltına alınan 21 kişinin de Atatürkçü özelliğinin bilindiğini ifade eden Atasoy, "Uygulama Yargıtay Başsavcısı'nın kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne sözlü açıklama yapacağı günde gerçekleştirilmiştir. Bunun basit bir rastlantı olmadığı, hukukun gereklerini yerine getirmekle ilgisi olmayan bir gözdağı verme ve intikam alma operasyonu olma olasılığı pek çok tarafsız gözlemci tarafından dile getirilmiştir" dedi. Hukukun herkes için gerekli olduğunu vurgulayan Atasoy, hukuku ciddiye almayan bazı yetkililerin de günün birinde hukuktan başka dayanacak değer bulamayacağının unutulmaması gerektiğini ifade etti. Basın açıklamasının ardından sloganlarç atan kalabalık, alkış ve ıslıklarla gözaltıları protesto etti. Yürüyerek Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği önüne gelen grup burada Türk Bayrağı açarak, "Hepimiz Mustafa Balbay'ız" sloganları attı. Protestolarına gazete önünde devam eden kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

(YB-YK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title