Haberler

Add Genel Başkanı Eruygur Kahramanmaraş'ta

Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Genel Başkanı, Emekli Orgeneral M. Şener Eruygur, Türkiye'nin, ABD ile Stratejik Ortaklık Gibi Akıl Dışı Uygulamaları Bir Tarafa Bırakması Gerektiğini Söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı, Emekli Orgeneral M. Şener Eruygur, Türkiye'nin, ABD ile stratejik ortaklık gibi akıl dışı uygulamaları bir tarafa bırakması gerektiğini söyledi.

Erguygur, ADD Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı için geldiği Kahramanmaraş'ta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idamını çifte standart olarak nitelendiren Eruygur, "ABD, kendisi tarafından uygulandığı zaman insani konulara hiç değer vermiyor. Ancak Türkiye'deki uygulamaları hukuk dışı, insanlık dışı olarak değerlendirebiliyor. Ancak neresinden bakarsak bakalım, idam ülkemizde yasaklanmış bir durumdur. Dolayısıyla idamdan yana tavır almak mümkün değil ama, Saddam'ın idamının bu şekilde bir intikam alırcasına dünya kamuoyunda sergilenmesi, 'Sahne açısından çok eksik bir uygulamadır' diye düşünüyorum" dedi.

Saddam Hüseyin'in idamının bölge barışı açısından çok önemli sıkıntılara neden olacağını öne süren Eruygur, şöyle konuştu:

"Dünya barışı açısından ne kadar etkili olur bunu kestirmek şimdiden mümkün değil. Nitekim Irak'ta da hemen etkilerini göstermiştir. Irak'ın bölünmesi istikametinde olumsuz etkileri görüldü. Bunun Türkiye'yi etkilememesi mümkün değil. Özellikle Türkiye'nin Irak'ın bütünlüğüyle ilgili bilinen bir politikasının artık tamamen iflas ettiği şeklindeki yorumlara katılmamak mümkün değil. Uzun zamandır söylüyorduk. Diyorduk ki; ABD ve yanında İngiltere Irak'ı parçalamaya yönelik bir tertip içindeler. Bu değerlendirmelerimiz maalesef doğrulanmış oldu. ABD baştan itibaren bölgeye göstermelik olarak demokrasiyi korumak amacıyla geldiğini ilan etti ama uygulama hiç de bunu göstermiyor. Demokrasiyi, insanlığı korumak bir tarafa, bölgeye insanlık dışı uygulamalar geldi. Bölünme sonucu doğdu. Ülkemizin güvenliği açısından önemli bir konu ortaya çıkmış oldu."

"TÜRKİYE AB'YE ÜYE OLURSA PARÇALANMA OLUR"

Türkiye'nin hemen yanı başında yaşanan bu olayları belirli düzeyde tutmanın yollarını aramak için Türkiye'nin ABD ile stratejik ortaklık gibi us dışı uygulamaları artık bir tarafa bırakması gerektiğini dile getiren ADD Genel Başkanı, Emekli Orgeneral M. Şener Eruygur, Irak'ın Türkiye için bir önemli bir mesele olduğunu ifade etti. Türkiye'nin güvenliği açısından Avrupa Birliği'nin (AB) çok sonra gelmesi gereken bir konu olduğunu ileri süren Eruygur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AB'nin Türkiye'nin güvenliği açısından olumsuz etkilerinin olduğu artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bir taraftan Lozan ortadan kaldırılıyor. Sevr hükümleri Türkiye'ye zorla uygulatılmak isteniyor. Buna rağmen AB ile ilişkiler hem bu hükümet tarafından hem de önceki hükümetler tarafından sürdürüldü. Ama artık gördüğümüz kadarıyla sonuç ortaya çıkmıştır. AB zaten bizi içine almamak istemektedir. Almak için de öne sürdüğü koşullar Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü açısından önemli bir tehdittir. Türkiye, AB'ye üye olduğu takdirde, bu koşullar altında üye olduğu takdirde parçalanması sonucunu doğuracaktır. Herkes bunu artık görmelidir. AB zaten kendi ticari ve mali çıkarları açısından Türkiye ile ilişkileri göstermelik olarak sürdürüyor."

Başbakan Erdoğan'ın "Irak birinci meselemiz" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Eruygur, "Irak baştan beri çok önemliydi ama anladığım kadarıyla Başbakan bunu yeni keşfetmiş" dedi.

TSK'dan emekli olan üst düzey komutanların anti Amerikan söylem içerisine girdiği şeklinde anlayışın bulunduğu yönündeki soru üzerine Eruygur, "Bu söyleyeni bağlayan bir değerlendirme. Silahlı Kuvvetler içindeyken farklı, emekli olduktan sonra farklı düşüncesi yanlış. Silahlı Kuvvetler içerisinde hiyerarşik bir düzen söz konusu. Emir komuta zinciri içerisinde çalışır. Silahlı Kuvvetler'in düşünce yapısını önemli konulardaki yaklaşımını komutan tayin eder. Ama emekli olduktan sonraki konuşma şunu ifade ediyor. Artık kişisel düşünceler ön plana çıkıyor. Ben kişisel olarak da, üniforma içindeyken de, şimdi de AB, ABD ile ilgili tutumumu çok net bir şekilde göstermiş bir kişiyim" şeklinde cevap verdi.

"ABD, TÜRKİYE'Yİ OYALIYOR"

Eruygur, "Başbakan Erdoğan'ın Lübnan gezisinde terör konusunda ABD'ye yönelik sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soruya ise şu cevabı verdi:

"PKK ile ilgili koordinatörlük sisteminin çalışmayacağını, bu sistemin hiçbir şey ifade etmeyeceğini, hatta Türkiye'nin oyalanmasına yönelik bir uygulama olduğunu baştan söylemiştim. ABD, Türkiye'yi oyalamakla meşguldür. Onun PKK'yı ortadan kaldırmak gibi düşüncesinin olduğu kanaatini ben taşımıyorum. ABD için bir tek sorun vardır. O da enerji yollarının ve enerji kaynaklarının güvenliğini sağlamak. Irak'a da böyle bakmaktadır. Irak'taki bu etnik yapıyla ilgili politikasını sırf bu nokta-i nazardan yürütmektedir. Türkiye birileriyle iyi geçinmeye dayalı dış politika anlayışından süratle vazgeçmelidir. Türkiye'nin izlemesi gereken politikanın temelinde ulusal çıkarları ön plana alan bir politika olmalıdır. Atatürkçü dış politika anlayışı da budur."

Eruygur, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak da, "Cumhurbaşkanı; Türk birliğinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulusuyla birlik ve bütünlüğünün bir simgesidir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de başkomutanıdır. Cumhuriyet'in değerleriyle barışık bir kişinin Cumhurbaşkanı olması çok önemlidir. Bu nitelikleri taşımayan kişilerin yüreklerinde Cumhuriyet sevgisi ve Cumhuriyet değerlerine bağlılık düşüncesini taşımayan kişilerin bu makama oturmasının ülkede önemli sıkıntılara sebep olacağını değerlendiriyorum" şeklinde konuştu.

(ACB-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title