Haberler

Add Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan:

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Batı Karadeniz Bölge Eşgüdüm toplantısı, Zonguldak'ta başladı.

Emirgan Oteli'nde düzenlenen toplantıya, ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, ADD Genel Saymanı Vait Ak, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Batı Karadeniz illeri yöneticileri ve şube başkanları katıldı. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ADD Genel Başkan Yardımcısı Ercan, Türkiye'nin laik bir devlet olduğunu, laikliğin olmadığı bir ülkede demokrasinin olmayacağını belirtti. Ercan, başörtüsünün tüm dünyada kadınların giyim parçası olduğunu, başörtüsünün bahane edilerek rejim değişikliği, laiklik karşıtı bir davranış gayretini gördüğünü söyledi.

Kuzey Irak'a düzenlenen kara harekatına da değinen Ercan, Türk ordusunun amacının bir işgal olmadığını vurguladı. Asıl hedefin terör örgütü olduğunu kaydeden Ercan, şunları söyledi:

"Demokratik Toplum Partisi (DTP), bir kurnazlık yaparak aldığı oyla orantılı olmayacak derecede Meclis'te temsil edilme imkanını elde etmiştir. Garip olan, partinin Türkiye'de bütün Türkiye'yi değil bölgesel temsilcilik iddiasında bulunmasıdır. Bu ülkemizin birlik ve bütünlüğü açısından hoş bir manzara değildir. Güneydoğu Anadolu'daki sıkıntımızın temeli Ortadoğu'nun petrolleri ve bizim iki büyük suyumuzdur. Eğer Fırat ve Dicle gibi iki önemli su, sınırı aşan sular ve onun ötesinde dünya petrol kaynaklarının üçte ikisini bulunduran o çevre Irak-İran-Türkiye üçgeni olmasaydı gerçekten başımıza, Ortadoğu'da halkların başına bu problemler gelmeyecekti. Büyük Ortadoğu Projesi'nin sonunda ülkelerin sınırlarının değiştirilmek istenmesinin altında yatan, bu böl-parçala-yönet stratejisinin altında yatan ana neden o bölgelerin maddi kaynaklarını, özellikle enerji kaynaklarını ve su kaynaklar rtüsü bahane edilerek rejim değişikliği, laiklik ını uluslararası güçlerin kontrolüne sokmak. Biz ise bir ulus devleti olarak, milli devlet olarak bu planın gerçekleşmesini engelleyen bir konumdayız. Ulus devleti yıkmanın, bunun en kolay yolu ulus bütünlüğünü sorgulanır hale getirmek, değişik-etnik ya da mezhepsel bölünmeleri tetiklemek, yapay olarak ayrılıklar çıkarmak, Türkçe'si kardeşi kardeşe düşürmek ve böylelikle ayrılmış-parçalanmış-bölünmüş insanların ellerindeki toprakları ve ekonomik varlıkları sömürme arzusundan kaynaklanıyor. Türk ordusunun amacı bir işgal, insanlara zorluk vermek, hayatlarını zorlaştırmak amacıyla yapılan bir operasyon değil. Türk ordusunun bu operasyonu, Türkiye'nin başına bela olmuş olan teröristlerin imha edilmesi amacını taşır. Terördür bizim asıl hedefimiz. Yoksa insanlık veya insanlar değildir".

(ET-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title