Haberler

Add Diyarbakır Şubesi'nden "Amed" İsmine Tepki

Son Günlerde Basın Yayın Organlarında Yer Alan ve Bazı Kesimler Tarafından Diyarbakır İsminin, Eski Adı Olan "Amed"le Değiştirilmesi Gerektiği Yolundaki Görüşlere Yer Verilen Haberlere Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Diyarbakır Şubesi'nden Tepki Geldi.

Son günlerde basın yayın organlarında yer alan ve bazı kesimler tarafından Diyarbakır isminin, eski adı olan "Amed"le değiştirilmesi gerektiği yolundaki görüşlere yer verilen haberlere Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır Şubesi'nden tepki geldi.

ADD Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Özgür Anafartalar tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı kesimler tarafından yapılan bu açıklamaların maksatlı olduğu iddia edilerek, "24.12.2007 tarihinde bir basın yayın organında yapılan söyleşide ileri bir tarihte kentimizin adının 'Amed' olarak değiştirileceği vurgulanmıştır. Bu ve buna benzer söylemler PKK terör örgütüne aittir. Sözde akademisyen unvanlı, fakat haçlı emperyalizmine hizmet ettiği son derece açık olan bu ve benzeri sapkın ifadeleri

tarafımızda çok iyi bilinmekte ve izlenmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Ziya Gökalp'in, 'Oğuzeli' olarak adlandırdığı 7 bin yıllık Türk toprağı, emperyalizme ve işbirlikçilerine anladıkları dilden en ağır cezayı verecektir" ifadeleri kullanıldı.

(ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title