Haberler

Add'den Eruygur'a Mektup

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu, Kandıra F tipi cezaevinde tutuklu bulunan ADD Genel Başkanı Şener Eruygur'a bir mektup yolladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu, Kandıra F tipi cezaevinde tutuklu bulunan ADD Genel Başkanı Şener Eruygur'a bir mektup yolladı. Mektupta, "Ülkemizde, adaletin varlığının sürmekte olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, adaletin gereğinin mutlak surette tecelli edeceğinden, en kısa zamanda özgürlüğünüze yeniden kavuşarak aramıza katılacağınızdan ve derneğimizin başındaki yerinizi alacağınızdan asla kuşku duymuyoruz" denildi.

Aralarında Prof. Dr. Sina Akşin, Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, Turgut Özakman, Alirıza Selmanpakoğlu'nun da bulunduğu ADD Yönetim Kurulu'nun Eruygur'a yolladıkları mektupta Eruygur'un "bir kısım sorumsuz basın yayın organlarında yaygınlaştırılan tutarsız ve dayanaksız söylentilerin kararttığı bir ortamda özgürlüğünden yoksun bırakıldığı" belirtildi.

Mektupta şöyle denildi:

"Sizin gerçek Atatürkçü kimliğinizle demokrasiye ve halk iradesinin egemenliğine yürekten bağlılığınızın, tüm örgütsel ve beşeri ilişkilerinizi son derece demokratik bir anlayışla yürütmeye özen gösteren barışçı bir kişilik yapısına sahip olduğunuzun, bizler en yakın tanıklarıyız. Ülkemizde, adaletin varlığının sürmekte olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, adaletin gereğinin mutlak surette tecelli edeceğinden, en kısa zamanda özgürlüğünüze yeniden kavuşarak aramıza katılacağınızdan ve derneğimizin başındaki yerinizi alacağınızdan asla kuşku duymuyoruz. ADD Genel Başkanı olarak Atatürkçü düşüncenin gereklerini yerine getirme yolundaki değerli hizmetlerinizin ve yol gösterici çabalarınızın devamlılığı başlıca dileğimizdir. Bu inanç ve dileklerle size derin saygılarımızı sunarız." (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title