Haberler

Add'den Atatürk Haftası Etkinlikleri

Atatürkçü Düşünce Derneği(add) Kuşadası Şubesi Tarafından Atatürk Haftası Kapsamında Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi. Add Kuşadası Şubesi, Gündüz ve Akşam Seanslarında İki Ayrı Tiyatro Oyunu Gösterime Soktu.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Kuşadası Şubesi tarafından Atatürk Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. ADD Kuşadası Şubesi, gündüz ve akşam seanslarında iki ayrı tiyatro oyunu gösterime soktu.

Atatürk Haftası kapsamında Tiyatrobirileri grubunun 'Hoş Gelişler Ola' ve 'Kitap Kurtları Bubu ve Tutu' isimli oyunların Kuşadası Kütüphane Salonu'nda sahneye kondu. Gündüz seansında sahnelenen 'Kitap Kurtları Bubu ve Tutun' isimli çocuk oyunu özellikle küçük tiyatro severlerden büyük beğenisini kazandı. Akşam seansında ise Utku Erişik'in yönettiği 'Hoş Gelişler' isimli oyun büyük ilgi gördü. Utku Erişik'in rol aldığı tek kişilik ve iki perdelik oyunda yaklaşık iki saat sahnede kalırken, oyun sırasında çoğunluğu bugüne kadar gündeme getirilmemiş 250 fotoğraf izleyiciye sunuldu.

Kuşadalı tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği "Hoş Gelişler Ola" isimli tek kişilik oyun, Birinci Dünya Savaşı'ndan ağır kayıplarla çıkmış ve imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması'nın 7. maddesine dayanılarak işgal edilmiş olan Osmanlı Devleti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan zorlu süreç anlatılıyor. Oyunda ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yapılan köklü değişimleri yaşayan insanlarımızın mücadelesini gözler önüne seriliyor. Bu arada, Kuşadası Şube Başkanı Zerrin Bagcivan, Atatürk Haftası kapsamında gerçekleştirilen tiyatro oyunlarına gösterilen ilgiye teşekkür ederek, tiyatro gösterimlerinden elde edilen ADD bünyesindeki burslu öğrenciler fonuna aktarılacağını açıkladı.

(ZH-YK)

04.11.2007 16:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title