Haberler

Adaylığını Açıkladı

Kulüpler Birliği Vakfı'nın 18 Üyesinin Tamamının Oy Birliğiyle Futbol Federasyonu Başkanlığına Aday Gösterdiği Hasan Doğan, 14-15 Şubat Tarihleri'nde Ankara'da Gerçekleştirilecek Genel Kurulunda Aday Olduğunu Resmen Açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın 18 üyesinin tamamının oy birliğiyle Futbol Federasyonu başkanlığına aday gösterdiği Hasan Doğan, 14-15 Şubat tarihleri'nde Ankara'da gerçekleştirilecek genel kurulunda aday olduğunu resmen açıkladı.

Hasan Doğan kimdir?

Kulüpler Birliği Vakfı'nın yanı sıra 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği'nin de oy birliğiyle aday gösterdiği Hasan Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, “Futbolda birlik ve beraberliğin önemine inanan bir kişi olarak gündemimde olmamasına, başkanlık konusunda herhangi bir talebim olmamasına karşın, Türk futbol camiasının ortak davetine icabet etmeye ve seçilmem halinde, bilgi, birikim ve deneyimlerimi bu görevi layıkıyla yerine getirmek için seferber etmeye karar vermiş bulunuyorum” dedi.

Doğan, değerlendirme sürecinde yakın çevresi ve olası ekibi ile Futbol Federasyonu'nun hak ettiği itibara kavuşması, Türk futbolunun daha ilerilere taşınması için bir fikir paylaşım ortamı oluşturduklarını belirterek, belirledikleri temel hedefleri şöyle sıraladı:

“Atılan her adımda hesap verebilirlik, açıklık ve şeffaflık ilkesini gözetmek. Futbol Federasyonu'nu, kişisel, popülerlikten uzak, güvenilir, saygın, disiplinli ve adil kurumsal bir yapıya kavuşturmak. Federasyonu Türk futbolunda oyuncu değil, düzenleyici ve denetleyici otorite haline getirmek. Ekonomik büyüme ile sportif başarı arasındaki doğrudan ilişki nedeniyle spor ekonomisinin büyümesine özel önem vermek. Statlara gelen sporseverlerin fiziki şartları iyileştirilmiş modern stadyumlarda layık olduğu şekilde ağırlanmasını temin etmek. Federasyonun tüm kaynaklarını, başta altyapı eğitimi olmak üzere, geri dönüşü olan projelere aktarmak. Statların birer eğlence alanına dönüştüğü, futbol dünyası oluşturmak.”

Hasan Doğan, söz konusu hedefleri gerçekleştirmek için futbolcusu, taraftarı, hakemi ve kulüpleri içeren tüm futbol camiasının desteğini içine alan bir yönetim modeli ile Türk futboluna hizmet edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title