Haberler

Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Programı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Aday öğretmenlerden genel detay görüntü Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili açıklaması Prof. Dr. Bilgili'nin salona girişinden görüntü - "Öğretmen yetiştirmeyi bir süreç olarak anlıyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Aday öğretmenlerden genel detay görüntü

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili açıklaması

Prof. Dr. Bilgili'nin salona girişinden görüntü - "Öğretmen yetiştirmeyi bir süreç olarak anlıyoruz. Bakanlık olarak, öğretmenlik boyunca onları geliştirmeyi, daha donanımlı hale getirmeyi planlıyoruz"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, "Öğretmen yetiştirmeyi bir süreç olarak anlıyoruz. Bakanlık olarak, öğretmenlik boyunca onları geliştirmeyi, daha donanımlı hale getirmeyi planlıyoruz." dedi.

Bakanlık tarafından yürütülen "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Programı" kapsamında Çanakkale Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya katılan Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığın öğretmen yetiştirmede yeni bir dönem başlattığını söyledi.

Ataması yapılan öğretmenlerin doğrudan sınıflara gitmek yerine programa tabi tutulduğunu belirten Ahmet Emre Bilgili, "Artık atamasını yaptığımız öğretmenler doğrudan okullarına, sınıflarına gitmiyor. 6 aylık bir eğitim döneminden geçerek sınıflarına ve öğrencilerine daha alışıp gidiyor." diye konuştu.

Bilgili, geçen şubat ayında atanan 30 bin öğretmenin ülke genelinde 6 aylık eğitime tabi tutulduğunu dile getirdi.

Söz konusu öğretmenlerin başlarında, "danışman öğretmen" olarak adlandırılan görevliler olduğunu ifade eden Ahmet Emre Bilgili, şunları kaydetti:

"Öğretmen, öğretmenin gölgesi altında yetişir. Tecrübeli öğretmenler yeni öğretmenlere bilgilerini aktaracak, onlarla beraber sınıflara girecek, şehri, okulu, sınıfı tanıyacak, kültürü, kültürel mirası tanıyacak, öğretmenlerimiz daha donanımlı hale gelecek. Bu da doğal olarak öğrenciye yansıyacak. Daha iyi öğrencilerimiz yetişecek. Öğretmen yetiştirmeyi bir süreç olarak anlıyoruz. Bakanlık olarak, öğretmenlik boyunca onları geliştirmeyi, daha donanımlı hale getirmeyi planlıyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ise aday öğretmenlerin göreve tam ve donanımlı başlamasını sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

Toplantıya, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram Çetin ile 186 aday öğretmen de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Emre Bilgili Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title