Haberler

Adasu'dan Karakamış'a 10 Km'lik Yatırım

Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (Adasu), Katı Atık Tesisi ve Karakamış Kanalizasyon Hattı İnşaatı'nın Yapımına Başladı. Adasu Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Proje Üzerindeki Çalışmalarımızı Tamamlayarak, Şebeke İnşaatının Yapımına Başladık.

Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU), Katı Atık Tesisi ve Karakamış Kanalizasyon Hattı İnşaatı'nın yapımına başladı. ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Proje üzerindeki çalışmalarımızı tamamlayarak, şebeke inşaatının yapımına başladık. Büyükşehir Katı Atık Depolama Tesisi ile Karakamış Mahallesi'nin atık sularını toplayacak şebeke inşaatı 3 ayda tamamlanacak. Birçok bölgenin kanalizasyon ihtiyacı karşılanacak" dedi.

Çalışma hakkında bilgi veren ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, 798 bin YTL'ye mal olacak Katı Atık Tesisi ve Karakamış Kanalizasyon Hattı İnşaatı çalışmasının tamamlandığında, Büyükşehir Katı Atık Depolama Tesisi, Karakamış Mahallesi, Keresteciler Sanayi Sitesi, Ferizli ve Söğütlü'nün yer aldığı beş bölgenin atık sularını toplayacağını söyledi.

Karakamış Mahallesi'nde yapımına başlanan kanalizasyon inşaatı kapsamında, toplam 10 Km'lik şebekede toplanan atık suların, Karakamış kavşağında 2 bin 400 mm.'lik ana kollektöre bağlanacağını belirten Keleş, "3 yerleşim alanı, bir sanayi bölgesi ve bir tesise hitap edecek kanalizasyon şebekesi için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Şebekeyi 3 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Karakamış'ın kanalizasyon sorunu kalmayacak. Katı Atık Depolama Tesisi ile Ferizli ve Söğütlü bölgelerinin atık suları da bu şebekede toplanacak. Yani 5 bölgenin kanalizasyon ve altyapı ihtiyacı son bulacak" dedi.

(İÇ-AK) 03.03.2008 16:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title