Haberler

Adaso'ya Teşvik Verme Yetkisi

Adana Sanayi Odası (ADASO), kent sınırlarındaki KOBİ'ler için 200 bin YTL ile 2 milyon YTL arasında teşvik belgesi verme yetkisi aldı.

20 Temmuz 2007 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 26588 sayılı tebliğ ile KOBİ'lerin "yatırım teşvik belgesi" başvuruları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 11 sanayi odasına yapılabilecek. Buna göre Adana ili sınırları içinde 200 bin YTL ile 8 milyon YTL arasındaki imalat ve tarımsal sanayi sektörlerindeki yatırımlar için "yatırım teşvik belgesi" müracaatları Adana Sanayi Odası'na yapılabilecek.

Tebliğe göre, AR-GE yatırımları, çevre yatırımları, yabancı sermayeli şirketlerce yapılacak yatırımlar, imalat ve tarımsal sanayi sektörleri dışında kalan yatırımlar ve 8 milyon YTL'nin üzerindeki yatırımlar için yine doğrudan Hazine Müsteşarlığı'na başvuru yapılacak. Yatırımlara sağlanacak destek unsurları arasında "Gümrük Vergisi ve Toplu Konut Fonu İstisnası", "Katma Değer Vergisi İstisnası" ve "KOBİ Kapsamı Yatırımlar İçin Faiz Desteği" bulunuyor.

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, yaptığı açıklamada, tebliğ değişikliğini yerinde bulduğunu ve 8 milyon YTL'ye kadar olan "yatırım teşvik belgesi" edinmek isteyen firmaların Hazine Müsteşarlığı'na başvurmadan, ADASO aracılığıyla söz konusu hizmeti alabileceklerini, dolayısıyla bürokrasinin azaldığını söyledi.

Böylece teşvik almak isteyenlerin, Ankara'da zaman kaybı yaşamayacağını ve masrafların azalacağını vurgulayan Özgümüş, konuyla ilgili bürokrasinin yoğunluğunu kaybetmesiyle teşvikten daha kolay yararlanılabileceğini kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 11 sanayi odasından biri olan ADASO, 2001 yılından bu yana Hazine Müsteşarlığı aracılığıyla, 2 milyon YTL ile 8 milyon YTL arasında teşvik belgesi veriyordu.

(AB-AB-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title